18, 19, 20 mei Washington DC

Door Martin van Noort - A long time ago

18 mei, vandaag gaan we naar Washington DC, maar het is in de ochtend al gelijk zo warm dat de kids eerst nog even lekker gaan zwemmen op de KOA camping in Gettysburg, geen haast want het is maar 1,5 uur naar Washington. Onderweg naar DC komen we bordjes tegen van een park met watervallen (Cunningham falls state park) en we besluiten de camper toch nog even die kant op te sturen. We parkeren bij een groot meer met strandje, midden in de natuur een oase van rust. We lopen een stukje het bos in en de kids vinden weer een riviertje om lekker in te donderjagen (en af te koelen want het is nog steeds behoorlijk warm en benauwd weer). Helemaal doorweekt komen ze eruit, dus even drogen in de zon tijdens een broodje eten en weer verder op weg naar Washington. We hadden er eerlijk gezegd een beetje tegen op gezien om weer die drukte in te rijden, maar het viel alles mee en we kwamen vlot op de camping Cherry Hill park terecht. Ondanks dat het zo dicht tegen de stad aan ligt was het een prachtige camping en we kregen perfecte uitleg over hoe het beste naar DC downtown (the mall) te gaan. Er gaat zelfs een bus vanaf de camping zelf naar de metro om vandaar met de metro vlakbij the mall uit te komen. Hier hoeven we ons verder niet  druk over te maken dus, op naar het heerlijke zwembad op de camping!

De volgende ochtend op tijd opstaan en ontbijten zodat we met de bus van 9.40 mee kunnen naar metro station Collage park. Alles bij elkaar ben je toch nog wel een uurtje onderweg. Direct uit de metro sta je al tussen imposante gebouwen en loop je zelfs langs een kantoor van de FBI. Als eerste gaan we the White House bekijken. Er loopt daar veel beveiliging rond, maar je kunt het goed bekijken van achter de hekken vandaan. Daarna de Vietnam memorial gezien en daarna de Lincoln memorial. Voor de kids was het vooral ook leuk om van alles te zien wat ze ook kennen uit de films van Night at the museum, die we op regenachtige avondjes in de camper gezien hebben 😄. De volgende was de Korean war memorial en daarna de World War II memorial. Deze laatste is echt gigantisch en zeer indrukwekkend. Er waren op dat moment ook veel veteranen (meesten in rolstoelen) aanwezig en dat maakt extra indruk om de mensen erbij te zien die voor onze vrijheid hebben gevochten. Eentje zit zelfs naar Petra te lonken en ze gaat een praatje aan met hem. Deze meneer had niet meegedaan met de bevrijding van Nederland, maar was bij Hiroshima betrokken geweest. Bizar als je probeert te beseffen wat dat allemaal betekent en wat deze mannen die nu hulpeloos in rolstoelen zitten, allemaal meegemaakt hebben. Nadat we dit op ons in hebben laten werken lopen we langs het Washington monument en vandaar naar het National Air and Space museum, erg leuk ook voor de kinderen. We bekijken niet alles bijzonder uitgebreid aangezien we nog 2 musea willen bezoeken: het National museum of the American Indian en het National museum of natural history. Hierna zijn we allemaal wel verzadigd van alle informatie en indrukken en gaan we weer richting metro station, bus en camping. Al met al een lange dag Washington, maar we hebben veel gezien en voor de kids was het ook goed te doen zo. 

De volgende ochtend staat er weer een rit van 3 uur op het programma, dat wordt onze laatste nacht in de camper en we willen vlakbij Roadbear (Middletown, New Jersey) staan omdat we donderdag op tijd de camper in moeten leveren. De camping is Pine cone resort in Freehold, NJ. Op 28 miles van de Roadbear vestiging, een eenvoudige camping in het bos, prima voor de laatste nacht en rustig aan de koffers weer inpakken en de camper schoonmaken van binnen. Echt jammer dat het de laatste nacht in de camper is, het is ons bijzonder goed bevallen om op deze manier te reizen. We hebben nog wel een hotel overnachting in het Best Western in New York (Newark) in het vooruitzicht en we spreken nog met Henk en Jolien af om morgenavond nog een hapje te eten in NYC. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!