1 juli River of Ponds - Quirpon. RV park

Door familie Van der Berg - A long time ago

Het is vandaag Canada day. Dit is een feestdag in Canada. In St. Anthony wordt dit gevierd. Anne haar keuze is vandaag het RV park in Quirpon. Wij hebben hier WiFi! Zelfs in de camper! Het is relaxed. Fantastische route gereden van river of Ponds. Schone was gekregen uit een wasmachine die ons jaren terug in de tijd voert. Toch charmant te mogen ervaren hoe het ook al was eens. Wat hebben wij het luxe! Maar ook wat was eens het leven anders. ( toen was geluk nog heel gewoon?). New Foundlander leert ons, in dit gedeelte ( western part) Lost: map Found: perspective ( een mooie metafoor om mee naar huis te nemen). Oude bergen, fjords, duizend mijl kustlijn, belangrijk door Unesco beschermd historisch erfgoed ( L'anse aux Meadows). Anchor Point is een stop tijdens de Viking trail.

wij lopen de trail van Anchor Point naar Deep Cove en leren over de manier waarop de bevolking zich zomers huisveste in Anchor Point en ' s Winters de beschutting zocht in Deep Cove. De huisvesting nagebouwd waarin Howards Pilgrim en George Genge woonden rondom 1830. In 1958 is Deep Cove opgedoekt. Wij genieten prachtig weer en raken geïnspireerd. De weg wordt vervolgd richting Flower's cove. Hier in deze plaats in de regio Peninsula woont schijnbaar ook een nazaat van George Genge. Flower's Cove geeft een schitterend aanzicht vanaf de Viking trail. Genieten! 

Vandaag overnachten op RV park Viking in Quirpon. Opvallend dat op veel provinciale RV parc's alcohol verboden is? Toch liever een boot vakantie?. Voordeel is dan ook minder last van 'foutjes van de schepping (zoals buurman B, ze noemt). Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!