Dag 12

Door Familie van der Haar/Spijkerboer - 05-08-2017 03:09

Dag 12

 

Goeiemorgen, 

 

Vandaag stond Yosemite op het progamma. We hebben vanmorgen wat rustiger aan gedaan en zijn rond 10.00 de camper ingestapt en richting Yosemite gereden, ongeveer 85 mijl van de camping vandaan. De bedoeling was dat we na het bezoeken van Yosemite weer terug zouden gaan naar deze camping.. Maar toen...

 

Yosemite ligt midden in de bergen, we waren al 2 kilometer hoog toen we vertrokken van onze camping, en dat is dus al behoorlijk hoog. Maar onder het rijden kwamen we er al snel achter dat het nóg hoger kon. Wat een uitzicht, wat bijzonder dat er nog sneeuw op de bergen ligt met 20 graden, maar wát een afgrond. En daar moet je allemaal langs rijden. Kijk je naar links, zie je een afgrond, en kijk je naar rechts, zie je ook een afgrond. Toen hebben we besloten om niet meer terug te rijden naar de camping en alvast naar de volgende camping te rijden die we eigenlijk voor morgen hadden geboekt, iedereen weer blij, want niet iedereen durfde weer terug over die weg (de vrouwen onder ons). 

 

Eenmaal aangekomen in Yosemite besloten we om de grote bomen (Giant Sequoias) op te zoeken. Dit was 1 mijl heen en 1 mijl teruglopen. Maar natuurlijk liggen die bomen niet op de hoogte waar je op dat moment staat, nee, de hoogte was 2 kilometer. Dus dat betekende de heenweg een afdaling af, dat ging prima. De Giant Sequoias waren zo bijzonder om te zien, zo hoog (130 meter) en zo breed (omtrek 13 meter). Dat was de afdaling wel waard. Toen moesten we nog omhoog, dat was wel even pittig maar we hebben het gehaald. Toen konden we vertrekken naar de camping. 

 

Daar hadden we geluk, de camping was helemaal volgeboekt en er had er net 1 afgezegd, dus daar konden wij voor in de plaats. Morgen hebben we dus een dagje even lekker niks, en overmorgen vertrekken we dan naar San Fransisco. 

 

Reacties

G & I 05-08-2017 08:33 {{button-47498}}

Ook eens een x geluk!!! Weer veilig op een camping. Nu genieten van jullie rustige dag ☀️😎🏝🍹👙🏄‍♀️⛵️😘

Sanny en Pieter 05-08-2017 16:45 {{button-47529}}

Hallo het is kwart voor 5 als ik het lees een rustdag morgen niets mis mee even bij tanken want het zit er zowat op jullie tellen al weer af geniet van jullie rust dag de groetjes van deze kant
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan