Dag 2 - Viva Las Vegas

Door Sabine de Vries - A couple of years ago

Na een korte nacht met weinig slaap (wat moeten we nu zonder koffers??) gaan we vandaag met een excursie mee naar Red Rock Canyon. Vannacht hebben we nog snel gezocht naar de bus plaza bij het hotel waar we opgehaald worden zodat we dat nu niet meer hoeven te doen. Na een snel ontbijt bij Starbucks staan we keurig op tijd te wachten. De bus komt netjes op tijd, wij zijn de laatste passagiers van een groep van in totaal 31. 

We worden welkom geheten door onze gids Skip, die samen met chauffeuse Erica ons vandaag de Red Rock Canyon zullen laten zien. Onderweg naar het state park geeft Skip ons allerlei informatie over het onstaan van dit gebied. We stoppen eerst bij het Visitor Center waar we een half uur de tijd hebben om de tentoonstelling over dit woestijngebied te bekijken en natuurlijk mooie foto's te maken. 

De tour volgt de 13 mijl lange "scenic drive" door het park en we maken onderweg diverse stops waar we korte wandelingen door het landschap kunnen maken. Het zonnetje scchijnt, de lucht is strakblauw alleen waait er een frisse wind. 

Op 1 van de stopplaatsen neemt Skip ons mee naar een plek waar muurschilderingen te zien zijn van de indianenstammen die hier in vroeger tijd geleefd hebben. In dit gebied groeien verschillende woestijnplanten, we zien een bos van Joshua trees, cactussen, dennebomen en honderden jaar oude jeneverbesstruiken. 

Op 1 van de stopplaatsen is er even netwerkontvangst, die zoekgeraakte koffers blijven toch door ons hoofd spoken hè, en snel checken we de mail. En ja hoor, een half uur nadat wij bij het hotel waren vertrokken voor deze trip zijn onze koffers gebracht!! We zijn zo opgelucht, nu kan de vakantie echt beginnen!

De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Spring Mountain Ranch waar we nog getrakteerd worden op een picknicklunch en een rondleiding op de ranch waar o.a. de Duitse actrice Vera Krupp en de miljonair Howard Hughes eigenaar van zijn geweest.

Terug in het hotel snel de koffers ophalen bij de Bell Desk en bellen we met Cruise America om de tijd af te spreken dat de taxi ons de volgende ochtend op komt halen voor de camper. We besluiten een uurtje slaap in te halen na zo'n enerverende reisdag en korte nacht. Maar daarna is het toch echt de hoogste tijd om Las Vegas te ontdekken. We nemen eerst een kijkje bij het beroemde "Welcome to Las Vegas" bord aan het begin van de Strip, waar een lange rij (jaja, alweer een rij) mensen staat te wachten om bij het bord op de foto te kunnen. Er loopt zelfs een verklede Elvis die tegen betaling (natuurlijk) wel met je op de foto wilt. We nemen maar gewoon een foto van het bord zonder dat we er zelf opstaan want we kunnen even geen rij meer zien...

We kopen een kaartje voor de Deuce bus welke de hele dag de Strip op en neer rijdt en besluiten om eerst een kijkje te gaan nemen in het oude downtown Las Vegas bij Fremont Street. De busrit vanaf het begin van de Strip naar Fremont Street duurt ongeveer 3 kwartier. Daar eerst maar een hapje eten bij Tony Roma's, het is tenslotte al bijna 7 uur. Daarna kijken we onze ogen uit op Fremont Street, wat een typetjes zie je hier en de straat is overdekt met een plafond van ledschermen waarop van alles geprojecteerd wordt. Overal is licht en geluid.  Er staan straatartiesten en er treden 2 rockbands op. Het is het weekend van St. Patricksday, dus er heerst een gezellig feestsfeertje. Om 10 uur nemen we de bus terug naar de Strip en zijn precies op tijd voor de fonteinshow bij het Bellaggio. Daarna lopen we via de diverse casino's terug naar ons eigen hotel  - wel handig, alle hotels zijn met elkaar verbonden en als er een straat tussen ligt steek je over via voetgangersbruggen. En zoals het in Amerika hoort hoef je niet moe van het lopen te worden: de voetgangersbruggen hebben roltrappen en liften (oké, je kunt ook de trap nemen) en de hotels zijn verbonden met rolpaden alsof je op een vliegveld bent. Crazy Americans!!

Terug in het Luxor verbazen we ons weer over de lange rij die bij de receptie staat voor het inchecken - het is inmiddels middernacht! We gaan lekker een douche nemen en slapen, morgen begint het camperavontuur!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!