Dag 9 - Captiol Reef National Park

Door Sabine de Vries - A couple of years ago

Gisteravond begon het te regenen en hagelen en dit is de hele nacht doorgegaan, af en toe stormde het ook een beetje. Als we 's-ochtends wakker worden is alles wit, dus het heeft ook nog gesneeuwd. Vandaag gaan we op weg naar Capitol Reef National Park maar helaas dus niet via de scenic byway 12. We checken het nogmaals op internet en vragen het na bij de campingreceptie maar het is onverantwoord om deze route te nemen. De verkeerscamera's op internet laten zien dat de bergpassen compleet dicht zitten. Voor de alternatieve route moeten we toch eerst over de 12 het dal uit via de Red Canyon. Hoe dichter we bij Bryce Village komen hoe erger het wordt, natte sneeuw en mist, niet echt fijn rijden dus met de camper. We doen het rustig aan en nog worden we af en toe ingehaald door Amerikanen in die belachelijk grote pickups........ die kunnen blijkbaar bij gladheid niet van de weg raken. Ook rijden er de nodige sneeuwschuivers die de weg vrij maken. We komen op route 89 en vervolgen onze weg via de scenic routes 62 en 24 onze weg richting Capitol Reef. Het weer wil niet echt opklaren, af en aan blijft het regenen. 

Rond lunchtijd is het even droog en zetten we de camper op een zijweggetje stil voor een pauze. Er zijn langs deze wegen niet echt parkeerplekken dus dan maar gewoon langs de weg laten staan. Hoe dichter we bij Capitol Reef komen hoe mistiger het is. Er zijn langs route 24 wel uitzichtpunten maar door de mist is er weinig te zien. We pakeren in de stromende regen bij het visitor center in Fruita.

Fruita werd in 1880 gesticht door de Mormonen die hier een kleine nederzetting bouwden en waar men zich richtte op landbouw en fruitteelt. In 1955 werd het gebied door de regering gekocht om het nationale park te stichten en is de nederzetting verlaten. Er staan nu nog maar een paar gebouwtjes zoals de smidse en het schoolgebouwtje. Ook staat er nog een huis, the Gifford House, wat nu in gebruik is als souvenirwinkeltje en koffiehuis. Een aanrader is om hier versgebakken fruittaart te kopen staat in het visitor center aangegeven, dus dat moeten we dan maar gaan uitproberen.

Rondom het visitor center en de camping vind je boomgaarden met appel-, perzik- en abrikozenbomen. Als het fruit aan de bomen hangt mag je hier zo veel fruit plukken als je wilt. Het fruit dat je gelijk opeet is gratis, wat je mee wilt nemen moet je betalen. Het is nu natuurlijk nog te vroeg in het jaar voor fruit aan de bomen maar al die boomgaarden zien er idyllisch uit. Als de fruitbomen met bloesem staan moet het hier echt mooi zijn.

We melden ons aan de balie van het visitor center voor de camping, maar de ranger vertelt ons dat we gewoon door kunnen rijden naar de camping en we ons daar moeten melden bij de camping opzichter. Maar eerst nemen we een kijkje in het visitor center en de shop. In het theater draait een film over het ontstaan van Capitol Reef dus die gaan we even bekijken. Dan rennen naar de camper want de regen komt nu echt met bakken uit de hemel. We hebben van te voren en plek gereserveerd op deze camping, het is namelijk de enige camping in het nationale park en erg populair. Op de camping melden we ons bij opzichter Tom die ons breed glimlachend welkom heet en ons "happy camping" wenst. Ja ja, en het regent vrolijk verder..... We zetten de camper op ons plekje, aan het nummerpaaltje hangt netjes een briefje met onze naam: "Reserved De Vries". Er is hier geen aansluiting voor stroom en water dus we zijn volledig op de voorzieningen van de camper aangewezen. We gaan maar even een taartje halen en koffie zetten, inmiddels is het bijna droog. Rond 5 uur stopt het helemaal met regenen en lijkt het een beetje op te klaren, tijd om toch nog even een kort wandelingetje te maken. Langs de camping stroomt de Fremont River en we volgen het wandelpad langs het riviertje. We hebben mooi uitzicht op de omringende rotswanden en hier een daar verschijnt zelf nog wat blauwe lucht. Het is hier onwijs mooi en nu al vinden we het jammer dat we hier maar 1 nacht blijven.

Terug naar de camper voor het avondeten - van 6 tot 8 uur 's-avonds mag je de generator van de camper gebruiken dus die starten we dan ook maar op zodat we wat stroom kunnen opwekken om de telefoons te laden en de laptop. De generator verbruikt wel behoorlijk wat benzine, 1 gallon per uur dus na een uurtje vinden we het wel genoeg. Er is hier geen netwerkverbinding dus het bijwerken van dit reisverslag moet even een dagje wachten. We sluiten de avond maar weer af met een filmpje kijken op de laptop, dan snel douchen en slapen.

Reacties

Adriënne A couple of years ago

Wow wat een tocht, jongens. Hoop dat t weer gauw beter wordt voor jullie . Heb nog niet alles kunnen lezen. Moet weg met de trein.!!!😆😚😚
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!