Dag 5 - Zion National Park

Door Sabine de Vries - A couple of years ago

Vandaag gaan we naar Zion National Park. Dit park is per auto of camper niet toegankelijk, je kunt alleen met shuttlebussen het park bezoeken. In Springdale rijdt een gratis shuttlebus die je naar de ingang van het park brengt. We vertrekken op tijd van de camping, het is zondag en er zijn veel weekendbezoekers dus het zal druk zijn in het park. Om negen uur is het nog behoorlijk fris, zeg maar gerust koud, ondanks dat de zon schijnt. We kleden ons in laagjes want de voorspelling is wel 24 graden voor vandaag.

We lopen de camping af en direct rechts is de bushalte, de bus rijdt ongeveer iedere 10 minuten dus we hoeven niet lang te wachten. Bij de ingang van Zion wordt eerst je toegangspas gecontroleerd, je moet er dus wel aan denken om deze mee te nemen en niet in de camper aan de achteruitkijkspiegel te laten hangen! Bij de shuttlebus staat al een rijtje mensen maar we kunnen gelijk mee. In het park zijn 9 haltes waar er verschillende uitzichtpunten zijn en wandelroutes starten. We rijden eerst mee tot aan het eindpunt - halte 9 - The temple of Shinawava. Hier start de Riverside Trail en begint ook onze 1e wandeling van vandaag. Op het pad lopen ook veel mensen gekleed in een soort waterdichte pakken en schoenen. Tevens zijn zij uitgerust met een lange stok. Deze mensen zijn op weg naar The Narrows, het laatste deel van de Riverside Trail. Hier loop je verder de canyon in door het water, een andere manier is er niet.

Wij blijven maar op het droge en lopen langs het riviertje een stuk de canyon in. Overal om je heen zie je enorme rotswanden van rood zandsteen. Ondanks dat je in een kloof loopt met een stromend riviertje, gras, struiken en bomen, ben je hier toch echt in de woestijn en dat merk je doordat je heel snel een droge mond en dorst krijg als je aan het wandelen bent. Er wordt dan ook overal gewaarschuwd dat je altijd voldoende water bij je moet hebben. Op de terugweg van deze wandeling vinden we ern mooi plekje in de zon voor onze picknick lunch. Het is inmiddels al een stuk warmer geworden dus een laag kleding kan weg en zelfs de jassen kunnen op een gegeven moment uit. 

We nemen weer de shuttle bus en rijden terug naar halte 5 voor een wandeling naar de Lower Emerald Pool. Er is ook nog een Middle en een Upper Emerald Pool, maar deze zijn momenteel niet bereikbaar omdat het wandelpad geblokkeerd wordt door enorme rotsblokken die van de rotswanden naar beneden gestort zijn. Gevalletje stormschade, het zal wel even duren voordat dit pad weer begaanbaar is. De wandeling is best wel inspannend, hele stukken loop je omhoog maar de inspanning wordt beloond. De Emerald Pool is een bassin van water met een waterval vanaf de rotsen, echt een idyllisch mooi plekje.

Terug naar de shuttle bus, het is inmiddels 3 uur in de middag en we beginnen moe te worden. We besluiten om terug te gaan naar de ingang om nog even een kijkje in het visitor center te nemen. Onderweg stappen we echter toch ook nog maar even uit bij halte 2 voor een kijkje in het museum. We zijn hier nu toch en op korte termijn komen we niet terug dus dan wil je dit toch ook gezien hebben? In het museum is er een kleine tentoonstelling over de eerste bewoners van dit gebied, de Pai'ute indianen. Veel later vestigden de Mormonen zich hier. Ook de vorming van het nationale park wordt toegelicht. In het visitor center nemen we als laatste van vandaag nog een kijkje in de gift shop. Dan met de bus terug naar de camping. Het was vandaag warmer dan gisteren dus waarschijnlijk koelt het vanavond ook minder snel af. Gauw de bbq aansteken in de fire pit zodat de steaks op het vuur kunnen. We eten vanavond voor het eerst deze vakantie buiten en na het eten roosteren we nog wat marshmallows op het kampvuur. Life is good!

Reacties

Gieneke A couple of years ago

Wat een avontuur gaaf wat jullie mee maken veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!