White Mountains

Door Marloes Harmsen - 21-05-2019 23:06

Maandag reden we van Acadia naar de White Mountains. Een lange rit van ruim 4,5 uur. Het waren voornamelijk snelwegen, dus we konden mooi door rijden. 

 

Van een koud en nat Acadia kwamen we in de middag aan in een warm en broeierig North Conway. Het was zo’n 26 graden. Even lekker buiten zitten, dat hadden we toch wel verdiend. 

Eind van de middag gingen we nog even wat sightseeing doen. 

We reden de Kancamagus Scenic Byway, deze mooie weg gaat dwars door White Mountain National Forest. Hier hebben we stops gemaakt bij de Albany Bridge en Sabbaday Falls. 

 

We besloten dat het wel mooi was geweest voor vandaag. Terug naar de camping, en toen begon het...

 

In mijn belevenis had ik de buitendeur van de camper echt open gedaan. Omdat ik zei dat deze open was (niet geprobeerd of die daadwerkelijk open was) deed Henriette haar deur al op slot en ik de mijne ook. Netjes had ik de sleutel daarvoor al in ons sleutel bewaarbakje gelegd. En toen ging de deur niet open. NEE! Henriette dacht dat ik een grapje maakte, maar nee. Alles lag binnen, tassen, portemonnees, alles behalve mijn telefoon. 

Travelers Assistance gebeld. De telefoniste begon met; wat is je campernummer? Dit staat op de tag van de sleutel. Ja euh.. dat is nou net ons probleem, de sleutel ligt binnen en alle deuren zijn op slot.. 

 

Ik kreeg instructies wat te doen. Wij kregen het niet voor elkaar, maar gelukkig had Henriette bij de wc’s de handige (leuke) klusjesman om hulp gevraagd, hij zou zo even komen kijken. Naar meerdere pogingen lukte het! YES! Henriette kroop via het raampje naar binnen, ze was al even bang dat ze de rest van de avond in haar korte broek moest zitten, want het begon inmiddels al af te koelen. 

 

De volgende ochtend reden we via Crawford Notch State Park naar Franconia State Park. In het eerste park een paar stops langs de weg gemaakt. Het was heel koud en het regende.. 

In Franconia Notch hebben we de Flume Gorge Trail gelopen. Een natuurlijke kloof met watervallen. Het was een prachtige wandeling. 

 

Inmiddels zijn we aangekomen in de Green Mountains en staan we op een prachtige, rustige camping aan de rivier. De weg van de White naar de Green Mountains was een mooie route. De staat Vermont is super groen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Mirjam 22-05-2019 10:53 {{button-56945}}

Lekker lening Henriette! 😂😂😂

Nienke P 22-05-2019 12:39 {{button-56949}}

Fantastisch verhaal!
Keep them going...
(for the poem)
;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan