Naar de heetste plek op aarde: Death Valley - 26 april 2022

Door Hulzinga'tjes on tour - 27-04-2022 21:44

Vanochtend vertrokken we voor het ontbijt al richting Death Valley. De heetste plek op aarde. Na een paar uur te hebben gereden, zijn we langs de weg gestopt om eitjes te bakken en even te ontbijten. Snel zijn we weer met ronkende motoren richting Death Valley gaan rijden. Al snel belandden we in een steeds droger gebied. De bomen maakten plaats voor kleine struikjes, tot er alleen nog maar stenen en zand te zien was. In de campers merkten we ook dat het steeds warmer werd. 

Na een rit van zeven uur kwamen we aan bij de Devil’s Golf Course. Een groot gebied van zoutbrokken en zoutpilaren tot dertig centimeter hoog. Het terrein is zo grillig dat ‘alleen de duivel hier kan golfen’.

Het was zo heet dat we snel weer de campers in stapten en doorreden naar badwater basin. Hier ligt het laagste punt van het Noord-Amerikaanse continent en het westelijk halfrond. De uitgestrekte vlakte bestaat uit grote zoutplakkaten met donkere bergen eromheen. Heel bijzonder! In de zomer zou je hier een ei op de grond kunnen bakken, zo warm wordt het daar.

Op weg naar de camping zijn we gaan eten bij een all-you-can-eat buffetrestaurant in de airco, wat was dat even lekker! Senn tapte voor iedereen drinken en Senn en Milan oefenden met Loïs weer om stapjes te zetten. 

Na het eten reden we naar de camping via de sand dunes.

bij de camping zijn we nog snel het zwembad in gesprongen. De jongens maakten bommetjes, terwijl we vanuit het zwembad genoten van het uitzicht over de woestijn. Bij het zwembad konden we even douchen en hebben we daarna de kindjes in bed gelegd en weer lekker voor de camper zitten borrelen. Om 22:00 uur was het nog 29 graden! 

Morgen vertrekken we op tijd richting Las Vegas! Alles op rood ;-)

Reacties

Doreen 27-04-2022 22:22 {{button-61607}}

Geniet van jullie bijzondere reis, leuk om alles zo mee te lezen

Janneke 27-04-2022 22:29 {{button-61608}}

Ha na zo'n warme dag 🌞🌞lekker afkoelen in het zwembad👙🏊‍♂️

Joke Rosendaal 28-04-2022 08:20 {{button-61615}}

Super

Makkie 29-04-2022 20:36 {{button-61635}}

Wat een avontuur en heerlijk rustig in het zwembad 😁
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan