Donderdag 16 juni co-op ucluet

Door Goud - A couple of months ago

Goedemorgen , vandaag weer een berichtje van ons.

afgelopen maandag hebben we geslapen op bc camping miracle river, we kwamen daar aan toen het miezerde, een camping met douches. Nog ons 'wandelingetje' gemaakt naar het strand, helaas kwamen daar na een kwartier pas achter toen we het aan een paar mountainbikers vroegen, strand was precies de andere kant op.

Mooi strand , goede faciliteiten maar helaas ging het steeds harder regenen. 'S morgens dachten we lekker te gaan douchen maar helaas alle douches waren koud, technisch mankement zei de ranger.

Op ons gemakje naar de volgende stop gereden , langs een paar bekende plekken de 4 op naar het westen richting Tofino en Ucluet.

gestopt bij stamps falls en daar ook geslapen , een kleine camping zonder voorzieningen. Wandeling gemaakt naar de watervallen waar we zalmen gezien hebben die tegen de waterval naar boven wilden komen.van de vier soorten zalmen die er zijn en die alle vier hier heen komen om te paaien en dood te gaan, komt alleen de steelhead in deze periode hier.

weer was goed , lekker gebarbequed en firepit aangestoken ,kreeg nog een standje van de ranger omdat ik aanmaakhoutjes aan het sprokkelen was..

gisteren , op woensdag naar ucluet gereden , super mooie route,op het laatste stuk waren ze aan de weg bezig , serieus werk , half uurtje wachten en dan over een provisorische een richtingsweg weg omgeleid. Ze zijn hier als de dood voor tsunami's , je ziet overal waarschuwingen.

eerst naar tofino gereden , daar waren we 8 jaar geleden nog niet geweest , superdruk en weinig plek om de rv te parkeren, wel grappig , overal zie je surf jongens en meisjes rondlopen er zijn hier waanzinnige golven.

daarna naar ucluet, de camping waar we 8 jaar geleden gestaan hebben heeft een grote update gehad, mooi nieuw toiletgebouw, ook nu wee lekker gewandeld, naar de co-op geweest en biertje gerdonken bij het water.

's avonds lekker gegeten bij de floathouse, een drijvend restaurant wat aan te lopen was van de camping.

gezellig en lekker , grote garnalen vooraf en daarna rockfish en voor as fiosh en chips.

Bij de Co-op hebben ze wifi dus net na het ontbijt en de lighthouse trail dit bericht gemaakt, rijden starks richting nanaimo ommorgen de ferry te pakken naar het vastland.

weerberichten blijven wisselvallig,ligt veel sneeuw hier op de bergtoppen.

en net nog twee hertjes op de camping gezien , gisteren twee bald eagles boven de campingplek in een boom , en een heel leuk filmpje van onze Maas. 

Reacties

Hans & Set A couple of months ago

Top verhaal weer!! Groetjes van ons!!xxx

Annie en Anne A couple of months ago

Wat hebben jullie Veel gedaan de afgelopen dagen.
Wandelen/ barbecue/ adelaar gezien.
En lekker uit eten geweest .
Ga zo door en veel genieten.
Wachten volgende mail af
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!