Zaterdag 18 juni lillooet

Door Goud - A couple of months ago

Goedemorgen ,

donderdag zijn we aangekomen bij Rathtrevor beach park, net ten zuiden van parksville, ook hier nog net een plekje op een camping van meer dan 250 plekken.in de namiddag regende het maar gelukkig klaarde het na het avondeten op.

stuk gelopen over de camping en over het strand terug ,nu eens een keer geen camera meegenomen maar ja we zagen dus een hele kalme zee met zeehonden ,bald eagle in een boom en drie herten die tikkertje aan het spelen waren. Heel bijzonder, in het avondzonnetje met mist flarden die optrokken .

de volgende ochtend op pad naar Nanaimo om de ferry te pakken naar horse shoe bay op het vaste land ,ook hier nog een plekje en een wat minder kalme zee op de overtocht van 2 uur.

we gingen op weg naar whisler en wilde slapen op een bc park daar in de buurt. Helaas hadden meer mensen dat bedacht , jammer maar helaas alle campgrounds full, lang leve online reserveren. 

Whisler maar overgeslagen en op pad naar pemberton , helaas daar ook full. Gestopt bij een informationcentre , het vriendelijke meisje gaf aan dat er nog wel een goed alternatief was een gemeentelijke camping op zo'n 15 km afstand, helaas had ik niet gezegd en zij niet gevraagd dat we met een rv van 28 ft (8,5 m) rijden en de camping daar niet echt op gemaakt was. Na een hoop gevloek en zweetdruppels en een grote kei die iets aan de onderkant raakte maar weer teruggegaan en op zoek naar iets anders. Was inmiddels al na 5 uur, omgeving was wel schitterend , bergpassen ,meters sneeuw aan de zijkant , drie herten bij een pull out, maar ja op ons gemak reden we niet meer, ook nog drie kleinere campings aan een rivier geprobeerd maar allemaal veel te klein. Uiteindelijk beland in lillooet op een "normale" camping langsde fraserriver. 

 

Er is hier afgelopen tijd zoveel water gevallen dat watervallen en rivieren ontzettend vol en mooi zijn , wat een kracht.

barbeque aangestoken en firepit en met een koud biertje erbij was alles weer oke.In deavond liepen er weer drie herten een tijd lang rondom onze camper.

vandaag klein stukje verder richting 100 mile house.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!