Redactionele blogs

Fooien geven in Amerika

Door Maurits van den Toorn op wo 23 sep. 2015 13:00:00

Fooien geven werkt in Amerika nét even anders dan in Nederland. Anders dan in Nederland is de bediening in cafés en restaurants in de Verenigde Staten en Canada meestal niet inbegrepen in de prijs. Je moet als klant dus zelf een bepaald bedrag aan fooi aan de rekening toevoegen. Ook andere dienstverleners verwachten een kleine bijdrage. Lastig? In het begin misschien, maar het went snel.

Fooien in Amerika en Canada

Het probleemgeval Donald Trump

Door Maurits van den Toorn op wo 16 sep. 2015 9:32:00

Vastgoedmagnaat en mediafenomeen Donald Trump (1946) is als een ongeleid projectiel de Amerikaanse politiek binnengeploft. Hij slaat wild om zich heen en overvleugelt in populariteit zijn Republikeinse medekandidaten. Maar lacherig doen over Trump is niet verstandig.

Slogan Trump Make America Great Again

Hoogtepunten van New Mexico

Door Emma Broekhuizen op di 15 sep. 2015 15:00:00

Het dorre en woestijnachtige landschap van New Mexico contrasteert prachtig met de levendige, kleurrijke cultuur, die is verweven met Mexicaanse invloeden. Dit zijn onze favorieten in New Mexico.

Albuquerque New Mexico

Labor Day: een druk weekend

Door Maurits van den Toorn op vr 4 sep. 2015 13:00:00

De eerste maandag van september is het weer Labor Day, zeg maar de Amerikaanse en Canadese versie van Dag van de Arbeid. Het is sinds 1887 een feestdag die min of meer als het einde van de zomer wordt beschouwd. En omdat het een maandag is, wordt het een lang weekend en dus een prima gelegenheid voor een tripje. Labor Day is daardoor een belangrijke impuls voor de economie.

Labor Day Amerika

The L in Chicago

Door Maurits van den Toorn op do 3 sep. 2015 15:00:00

Metro’s in grote steden zijn handig om snel te komen waar je wezen moet. Ze zijn druk, lawaaiig en je zit een groot deel van de tijd in het donker. Wel praktisch, maar verder niet zo’n interessant vervoermiddel. Pardon, wat zegt u? Dat ligt in Chicago een tikje anders, want zoals Londen zijn rode bussen heeft, heeft Chicago de L.

The Loop, Chicago

Top Trails: Kalalau Trail

Door Lisa Huis in 't Veld op zo 30 aug. 2015 12:00:00

De noordwestelijke kust van het Hawaiiaanse eiland Kauai wordt gedomineerd door de Na Pali Coast. De smaragdgroene kliffen, meanderende watervallen en smalle valleien hebben een betoverende invloed. Je kunt het park niet per auto bereiken, maar wel te voet. Bijvoorbeeld via de 17,6 kilometer lange Kalalau Trail (one-way). Maar schrik niet! Je kunt ook een kortere versie van deze wandelroute volgen, namelijk naar het mooie Hanakapi’ai Beach. Lees je mee in deze blog?

Kalalau Trail

Bekijk een camper via Street View!

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 28 aug. 2015 9:00:00

Wil je graag met een camper op pad in Amerika of Canada? Dan vind je het misschien fijn om eerst zo'n camper te bekijken. Op ons kantoor staat daarom een camper ter bezichtiging, zodat je een goed beeld krijgt van deze manier van reizen. De camper is nu ook te bekijken via Google Street View; neem snel een kijkje! Heb je al een camperreis geboekt? Laat je familie en vrienden vast 'jouw' camper zien.

Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan