Redactionele blogs

Welkom op onze nieuwe website!

Door Lisa Huis in 't Veld op di 4 aug. 2015 15:15:00

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan deze nieuwe website. De website heeft een moderner uiterlijk gekregen, met veel ruimte voor beeldmateriaal. Zo kom je vast in de vakantiestemming! Ook is er aan de technische kant veel verbeterd. De website is nu beter geschikt voor tablets en mobiele telefoons en het is nu nog makkelijker om een route helemaal naar wens aan te passen.

Capitoolgebouw

Fotoserie Het beste van het westen

Door Onze redactie op zo 26 jul. 2015 10:00:00

Drie weken lang trok fotograaf Robert Esseboom met zijn vrouw Gerrie door de uitgestrekte landschappen van de VS. Ze bezochten zeven staten en maakten daar talloze spectaculaire landschapsfoto's. In deze blog vind je een selectie van enkele prachtige afbeeldingen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

De Confederate Flag

Door Maurits van den Toorn op ma 20 jul. 2015 13:00:00

De Confederate flag is onlangs in South Carolina verwijderd van overheidsgebouwen. Een verstandig besluit, want eigenlijk was het heel merkwaardig dat die vlag daar nog hing.

Confederate Flag

Amerika in verandering

Door Maurits van den Toorn op vr 10 jul. 2015 10:00:00

De Verenigde Staten zijn in de ogen van veel Europeanen een conservatief land. Dat mag in een aantal opzichten waar zijn, maar dat betekent niet dat het land stilstaat. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Neem de recente goedkeuring van het homohuwelijk door het Supreme Court. Neem Obama-care, waardoor miljoenen mensen eindelijk een fatsoenlijke verzekering tegen ziektekosten kunnen afsluiten. Neem de legalisering van wiet in een aantal staten, waarmee ‘gidsland’ Nederland met zijn halfslachtige en hypocriete gedoogbeleid links ingehaald is.

Onderhoud Mariposa Grove Yosemite

Door Lisa Huis in 't Veld op do 9 jul. 2015 10:00:00

Op 6 juli 2015 werd de Mariposa Grove in Yosemite National Park gesloten voor bezoekers. De Mariposa Grove, Yosemites grootste sequoia-boomgaard, ondergaat een grote opknapbeurt en gaat naar verwachting op 15 juni 2018 weer open voor bezoekers. Wil je al eerder graag sequoiabomen zien? Lees dan verder!

Tunnel Tree, Mariposa Grove

Volstrekt bizar: Hearst Castle

Door Maurits van den Toorn op do 25 jun. 2015 18:00:00

Halverwege San Francisco en Los Angeles ligt een van de meest bizarre bouwsels van de USA, een must see voor iedereen die hier in de buurt is. Het is een landhuis dat officieel La Cuesta Encantada (de betoverde heuvel) heet, maar dat bekender is als Hearst Castle. Op de website erover wordt gezegd ‘A museum like no other’ en dat is helemaal waar.

Hearst Castle bij San Simeon

Heel veel gitaren in Seattle

Door Maurits van den Toorn op vr 19 jun. 2015 9:00:00

De elektrische gitaar, je kunt niet meer zonder. Folkzanger Bob Dylan kwam al in 1965 tot die conclusie, tot woede van veel van zijn fans. Ook de ‘elektrificatie’ van de gitaar in de jaren dertig is een Amerikaanse uitvinding. In het spectaculaire museum EMP (Experience Music Project) in Seattle kun je de hele ontwikkeling zien.

Gitaren

Juni uitgeroepen tot Pride Month

Door Maurits van den Toorn op do 18 jun. 2015 8:00:00

President Obama heeft juni 2015 uitgeroepen tot Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender Pride Month (LGBT Month). In een proclamatie roept hij iedereen op alle vooroordelen ten aanzien van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te bestrijden en recht te doen aan de verscheidenheid van de Amerikaanse bevolking.

Barack Obama
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie