Redactionele blogs

Music Monday - de big five

Door Maurits van den Toorn op ma 29 aug 2016 11:52:00

Leuk gezelschapsspelletje: de vraag stellen ‘wat zijn de big five’. Tamelijk voor de hand liggend is dan de reactie ‘olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel’, de vijf meest begeerde dieren voor safarigangers in Afrika. Een muziekliefhebber zal met een heel ander antwoord komen: ‘New York Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, Philadelphia Orchestra en Cleveland Orchestra’. Helemaal goed, want ook big five, de vijf gerenommeerdste symfonieorkesten van de Verenigde Staten.

New York Philharmonic treedt op

M&M's: waar komt die naam vandaan?

Door Maurits van den Toorn op vr 26 aug 2016 10:55:00

Waarschijnlijk kent iedereen dat wel: je leest iets op het web of in de krant, en dan blijft de vraag rondzingen: ‘hoe zit dat eigenlijk?’ Onlangs had ik dat met het bericht dat de verkoop van m&m’s in Zweden wordt verboden. Pech voor de Zweden (misschien, geen idee hoe populair die dingen daar zijn), maar waar komt de naam m&m’s eigenlijk vandaan?

Heel veel snoepjes

Honderd jaar National Parks

Door Maurits van den Toorn op za 20 aug 2016 16:00:00

Het is 25 augustus precies een eeuw geleden dat de National Parks ontstonden. Eigenlijk is dat wat vreemd geformuleerd, want we hebben het over landschappen die vaak al miljoenen jaren bestaan. Het is dan ook de National Park Service die momenteel z’n eeuwfeest viert. Van 25 t/m 28 augustus zijn alle parken gratis toegankelijk.

Uitzicht in Wrangell St. Elias National Park

Films in Chicago

Door Maurits van den Toorn op za 13 aug 2016 10:00:00

Wie Chicago zegt, zegt gangsters en wie gangsters zegt, zegt film. Als je kijkt naar het enorme aantal gangsterfilms dat Hollywood de afgelopen eeuw over het publiek heeft uitgestort, dan is het niet zo gek dat Chicago een tamelijk prominente rol heeft als filmlocatie. Het komt daarbij mooi uit dat het een heel fotogenieke stad is met spectaculaire architectuur.

Films in Chicago

Groeiende chaos rond Trump

Door Maurits van den Toorn op wo 10 aug 2016 13:00:00

Je kunt veel over Donald Trump zeggen, maar het is nooit saai als hij zich ergens vertoont en zijn mond opendoet. Toch nemen de zorgen over zijn mogelijke presidentschap in snel tempo toe, de laatste tijd ook steeds meer binnen zijn eigen Republikeinse partij. De paniek grijpt om zich heen, het is een unieke situatie.

Trump in Des Moines

Films in Los Angeles

Door Maurits van den Toorn op wo 3 aug 2016 9:00:00

Voor de combinatie Los Angeles en film is een bezoek aan TCL Chinese Theatre op Hollywood Boulevard een must. Het is een grote bioscoop in de vorm van een Chinese tempel, gebouwd in 1927 en sindsdien het toneel van talloze filmpremières en Oscar-uitreikingen. Zelfs als je niet naar binnen kunt, is het de moeite waard vanwege de hand- en voetafdrukken en handtekeningen in nat cement van talloze groten uit de filmwereld. Bovendien is hier ook de Hollywood Walk of Fame, het origineel waar alle andere Walks of Fame van zijn afgeleid.

Films in Los Angeles

Het lot van de Veep

Door Maurits van den Toorn op wo 27 jul 2016 12:05:00

Mike Pence en Tim Kaine: grote kans dat je tot een week of wat geleden nog nooit van ze had gehoord, en grote kans dat ze weer tamelijk snel in de vergetelheid verdwijnen. Vicepresidenten, ook bekend als VP’s of – moderner – Veep’s, betekenen relatief weinig in de Amerikaanse politiek. Ze zijn vooral van belang ‘voor het geval dat’.

Het Witte Huis in Washington

De soda taks komt eraan

Door Maurits van den Toorn op zo 17 jul 2016 9:00:00

Het is burgemeester Jim Kenney van Philadelphia gelukt: vanaf 1 januari 2017 heeft zijn stad een speciale soda tax als middel in de strijd tegen overgewicht en diabetes. Philadelphia is de eerste grote stad met zo’n frisdankbelasting, nadat het burgemeester Bloomberg in New York eerder niet was gelukt.

soda taks verenigde staten
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan