Redactionele blogs

Onderhoud Mariposa Grove Yosemite

Door Lisa Huis in 't Veld op do 9 jul. 2015 10:00:00

Op 6 juli 2015 werd de Mariposa Grove in Yosemite National Park gesloten voor bezoekers. De Mariposa Grove, Yosemites grootste sequoia-boomgaard, ondergaat een grote opknapbeurt en gaat naar verwachting op 15 juni 2018 weer open voor bezoekers. Wil je al eerder graag sequoiabomen zien? Lees dan verder!

Tunnel Tree, Mariposa Grove

Volstrekt bizar: Hearst Castle

Door Maurits van den Toorn op do 25 jun. 2015 18:00:00

Halverwege San Francisco en Los Angeles ligt een van de meest bizarre bouwsels van de USA, een must see voor iedereen die hier in de buurt is. Het is een landhuis dat officieel La Cuesta Encantada (de betoverde heuvel) heet, maar dat bekender is als Hearst Castle. Op de website erover wordt gezegd ‘A museum like no other’ en dat is helemaal waar.

Hearst Castle bij San Simeon

Heel veel gitaren in Seattle

Door Maurits van den Toorn op vr 19 jun. 2015 9:00:00

De elektrische gitaar, je kunt niet meer zonder. Folkzanger Bob Dylan kwam al in 1965 tot die conclusie, tot woede van veel van zijn fans. Ook de ‘elektrificatie’ van de gitaar in de jaren dertig is een Amerikaanse uitvinding. In het spectaculaire museum EMP (Experience Music Project) in Seattle kun je de hele ontwikkeling zien.

Gitaren

Juni uitgeroepen tot Pride Month

Door Maurits van den Toorn op do 18 jun. 2015 8:00:00

President Obama heeft juni 2015 uitgeroepen tot Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender Pride Month (LGBT Month). In een proclamatie roept hij iedereen op alle vooroordelen ten aanzien van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te bestrijden en recht te doen aan de verscheidenheid van de Amerikaanse bevolking.

Barack Obama

Freedom Act vervangt Patriot Act

Door Maurits van den Toorn op di 16 jun. 2015 13:15:00

De Patriot Act, de omstreden wet die het veiligheidsdienst NSA mogelijk maakte ongelimiteerd telefoongesprekken af te luisteren en gegevens op te slaan, is verleden tijd. De wet, die werd ingevoerd als reactie op de aanslagen van 9/11, liep per 1 juni af en is vervangen door de USA Freedom Act.

Barack Obama speech

Hillary for president!

Door Maurits van den Toorn op zo 14 jun. 2015 14:00:00

Het nieuws werd al zo lang verwacht dat het bijna geen echt nieuws meer was: Hillary Clinton wil de democratische presidentskandidaat worden en uiteindelijk de eerste vrouwelijke president van de USA. De kans is groot dat in ieder geval het eerste gaat lukken.

Hillary Rodham Clinton

Verboden: olifanten aan parkeermeters vastbinden

Door Sofie Hees op vr 12 jun. 2015 15:20:00

Menig reiziger die het Californische San Francisco bezoekt, maakt daar een ritje met de beroemde cable car. Zo ook ik, een paar jaar geleden. Terwijl we nietsvermoedend een heuvel op reden, viel het oog van één van mijn reisgenoten op een nogal vreemd bordje bij het raam. Het verbood tramreizigers om een ’felt tip marker with a tip exceeding three-eighths of one inch in width’ bij zich te dragen. Een stift met een punt van meer dan 9,5 millimeter breed, dus. We moesten er een beetje om lachen. Stel dat iemand nou in het openbaar rondliep met een stift, zou de politie er dan echt achteraan gaan met een liniaal? ’Maar goed dat onze stift maar 9 millimeter is!’, grapten we nog.

Opmerkelijke wetten in de VS: Verboden om olifanten aan parkeermeters vast te binden

Toilettenwedstrijd in Canada

Door Maurits van den Toorn op wo 10 jun. 2015 18:00:00

Ooit een foto van een openbaar toilet gemaakt? Grijp nu je kans: het Canadese schoonmaakbedrijf Cintas heeft een wedstrijd gelanceerd om erachter te komen wat het mooiste, beste, interessantste, spannendste of op een of andere manier verbluffendste openbare toilet is. Er is wel één voorwaarde: het moet een toilet in Canada zijn.

Toilettenwedstrijd in Canada
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!