Redactionele blogs

Amerika volgens Trump

Door Erik van Lith op ma 6 jun 2016 9:09:00

'Let’s make America great again' is de slogan van de Republikeinse Presidentskandidaat Donald Trump. Alle andere kandidaten zijn inmiddels afgevallen en de nominatie lijkt slechts een formaliteit. Hoe wil Donald Trump Amerika weer geweldig maken?

Trump in Des Moines

Elke dag een feestdag!

Door Maurits van den Toorn op do 2 jun 2016 16:33:00

De eerste vrijdag in juni is het in Amerika National Donut Day. Het was u vast niet opgevallen, maar deze feestdag stamt al uit 1938 en is een initiatief van een instelling waarvan je het niet zou verwachten: het Leger des Heils.

donut lekkernij amerika

Sport in Memorial Day Weekend

Door Coen van Rossum op do 26 mei 2016 12:00:00

Aanstaande maandag (30 mei) is het Memorial Day, de dag waarop de Amerikanen hun oorlogsslachtoffers herdenken. Qua viering laat Memorial Day zich het best vergelijken met een kruising tussen onze 4 en 5 mei; er vinden zowel plechtige herdenkingsdiensten als festiviteiten plaats. Om de dag, die wordt uitgerekt tot Memorial Day Weekend, extra luister bij te zetten, zijn alle Amerikanen vrij, waardoor er extra tijd is voor het populairste tijdverdrijf van het merendeel van de bevolking: sport (kijken).

sport NBA Amerika

Ophef over Oreo's

Door Maurits van den Toorn op za 21 mei 2016 14:00:00

Je ziet ze tegenwoordig ook in veel Nederlandse winkels: Oreo’s, chocokoekjes met crèmevulling en tegenwoordig zelfs ook peanut butter-vulling. In de Verenigde Staten heb je nog veel meer varianten en worden ze in de gekste recepten gebruikt. Die simpele koekjes speelden een poosje geleden ineens een (kleine) rol in de presidentsverkiezingen.

Oreokoekjes te koop in de Walmart in de USA

Canada in Nederland: de Hudson's Bay Company

Door Onze redactie op wo 18 mei 2016 16:15:00

Deze week werd bekend dat de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay Company (HBC) twintig vestigingen wil openen in de oude panden van V&D. De eerste moet haar deuren al openen in augustus 2017. De belangrijkste winkel, de flagshipstore, komt in Amsterdam, op het Rokin. Den Haag, Rotterdam, Den Bosch en Enschede worden genoemd als potentiële locaties. Wat is de Hudson's Bay Company en wat kun jij er straks gaan kopen?

Logo van Hudsons Bay Company

Amerikaans bij uitstek: kauwgom

Door Maurits van den Toorn op do 12 mei 2016 9:00:00

Het is met zekerheid het meest Amerikaanse snoep dat er bestaat: kauwgom. Sterker nog, het is zelfs inheems, want het komt oorspronkelijk van de Indianen. De succesvolste grondstof voor commerciële kauwgom werd later ontdekt door een mislukte bandenfabrikant.

geschiedenis van kauwgom

Toen was er nog maar één…

Door Maurits van den Toorn op di 10 mei 2016 10:00:00

Wat lange tijd onvoorstelbaar was, is toch gebeurd: Donald Trump is als enige Republikeinse presidentskandidaat overgebleven en daarmee zeker van de nominatie van zijn partij. Het blijkt maar weer eens hoe gevaarlijk het is om iemand te onderschatten.

Ted Cruz Republikeinen

I’ll sue you!

Door Maurits van den Toorn op wo 4 mei 2016 8:30:00

Weer zo’n typisch Amerikaans berichtje dat vast nog wel een poosje in de media blijft rondzingen: een vrouw in Illinois heeft Starbucks voor vijf miljoen dollar aangeklaagd omdat er naar haar mening teveel ijs in haar drankje zat. Starbucks noemt de klacht in een eerste reactie absurd.

sue amerika rechten
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan