Onze redactie

Tioga heeft een eigen redactie, voor zowel Tioga Tours als ViaTioga. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld, Elske Oldeboer en Marnix Smalbil zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes over onze bestemmingen.

Blogs van Onze redactie

Scenic Drives: Blue Ridge Parkway

Sat 9 Jan 2016 9:15

John Denver bezong de Blue Ridge Mountains in zijn beroemde hit Country Roads en noemde ze 'almost heaven'. Niets is minder waar, zo ervaar je al rijdend over de Blue Ridge Parkway. Deze weg slingert door de prachtige Blue Ridge Mountains en laat je maar liefst 750 kilometer lang genieten van prachtige bezienswaardigheden, uitzichten en de landelijke omgeving van Virginia en North Carolina.

Campings in Amerika en Canada - tips van de kenners

Tue 3 Nov 2015 9:30

Hoe zit het met campings in Amerika en Canada? Waar moet ik tijdens mijn camperreis allemaal rekening mee houden? Hoe zoek ik een goede camping uit? Tijdens je camperreis door Amerika of Canada overnacht je op campings. Het is zeker vergelijkbaar met kamperen in Europa, maar deze 4 dingen zijn volgens onze reisadviseurs erg belangrijk om te weten!

Top Trails: Navajo Loop

Mon 28 Sep 2015 10:00

Je kijkt uit over een hoefijzervormige kloof vol zandstenen muurtjes en grappige rotspilaren die hoodoos heten: welkom in Bryce Canyon National Park (Utah)! Je kunt dit park verkennen via de verharde Rim Road die langs de kloofrand loopt, maar als je goed ter been bent hebben we een betere tip: daal af in de kloof! Via de Navajo Loop en Queens Garden Trail kun je een schitterende wandeling

Top Trails: The Narrows

Sat 26 Sep 2015 10:00

Een kloof met rode, zandstenen wanden en een kabbelende rivier heten je welkom in Zion National Park (Utah). Dit prachtige park is geliefd om de natuur en goede wandelmogelijkheden. Een leuke wandeling voor jong en oud is de Riverside Walk, waarbij je de rivier steeds dieper de kloof in volgt. Je wandeling wordt echt avontuurlijk als je via the Narrows dóór de rivier verder loopt. In deze b

Top Trails: Gorge Trail

Mon 14 Sep 2015 15:00

Het hart van Watkins Glen State Park in de New Yorkse Finger Lakes-regio is een grote kloof waarin wel negentien watervallen bulderend naar beneden storten. De watervallen zijn één tot achttien meter hoog. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen op verschillende wandelpaden. De populairste wandelroute is de Gorge Trail, die de Glen Creek volgt langs prachtige rotsen en watervallen.

Highlights van de Icefields Parkway

Sun 6 Sep 2015 19:00

Besneeuwde bergtoppen, gletsjers, turkooizen meren en wildlife; aan de Icefields Parkway laat West-Canada zich van zijn beste kant zien. Deze 230 kilometer lange route loopt dwars door de ongerepte natuur van Banff en Jasper National Parks en behoort tot de mooiste van Noord-Amerika. We hebben de zes mooiste bezienswaardigheden aan de Icefields Parkway voor je geselecteerd.

Fotoserie Het beste van het westen

Sun 26 Jul 2015 10:00

Drie weken lang trok fotograaf Robert Esseboom met zijn vrouw Gerrie door de uitgestrekte landschappen van de VS. Ze bezochten zeven staten en maakten daar talloze spectaculaire landschapsfoto's. In deze blog vind je een selectie van enkele prachtige afbeeldingen.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan