Reis in beeld: New Englander

bijgewerkt op wo 22 nov 2023 12:00

Pittoreske dorpjes, klaterende watervallen en uitgestrekte stranden trekken veel bezoekers naar New England. Deze regio, in het noordoosten van Amerika, is vooral populair tijdens de Indian Summer, als de bomen getooid zijn met een felrood of knalgeel bladerdak en de temperaturen een zomerse opleving maken. Tijdens deze auto- of camperrondreis verken je naast bossen, heuvels en meren ook wereldsteden als New York en Washington. Reis je mee?

1. New York City

In New York City kun je je dagenlang vermaken. Zoef met de lift naar de top van het Empire State Building en kijk kilometers uit over lange straten, wolkenkrabbers en duizenden lichtjes. Of stap in een gele taxi en wandel over The High Line, hoog boven het hippe Meatpacking District. New Yorks skyline bewonder je het best vanaf Brooklyn Bridge of de ferry naar het Vrijheidsbeeld. Vergeet ook niet het Metropolitan Museum of Art (MET), Times Square, Central Park, het 9/11 Memorial & Museum en... Ach, zo kunnen we nog wel even doorgaan.

vakantie in New England
vakantie in New England

2. Cape Cod

Schud de stadse drukte van je af. Laat de wind je wangen strelen terwijl je fietst langs de stranden, moerassen, vuurtorens en lieflijke stadjes op het schiereiland Cape Cod. De mooiste stranden vind je aan de 64 kilometer lange, ongerepte Cape Cod National Seashore. Tussen april en oktober kun je dagelijks mee met een walvisexcursie. Een populaire locatie om vakantiefoto’s te schieten, is het Nobska Lighthouse op de zuidwestelijke punt van the Cape. In een van de restaurants kun je genieten van verse vis of kreeft.

Vakantie in New England Vakantie in New England

3. Boston

In Boston gaan glanzende wolkenkrabbers en historie hand in hand. De hoofdstad van Massachusetts stond aan de wieg van de Verenigde Staten. Je kunt dan ook een wandeling maken langs zestien locaties uit de Onafhankelijkheidsoorlog, zoals de USS Constitution en het Old State House. Neem ook een kijkje op de campus van de prestigieuze Harvard University. In de haven van Boston liggen tientallen eilandjes, waar je met een boot of kajak tussendoor kunt varen. Bezoek eens George's Island (met het historische Fort Warren) of Little Brewster (met Boston Light, de oudste vuurtoren van Amerika).

Vakantie in New England Vakantie in New England

4. White & Green Mountains

De mooiste bergen van New England vind je in de White Mountains en Green Mountains. De White Mountains zijn deel van de Appalachen en bestaan uit lichtgekleurd graniet. Tussen de bossen, kloven en watervallen schitteren oude treinroutes, pretparken, grotten en musea. Ook zie je er veel overdekte bruggen: de ‘Honeymoon Bridge’ in Jackson schittert sinds 1876 op vele trouwfoto’s. Overdekte bruggen vind je ook in het zuiden van de Green Mountains – een hoger en spitser gebergte waar bevers, elanden, bruine beren en herten leven. In het pittoreske Stowe brengt een gondel je naar de bergtop voor fenomenale uitzichten en een afdaling op ski's of wandelschoenen.

vakantie in New England vakantie in New England

5. Finger Lakes

Deze groep langgerekte, smalle meren heeft veel weg van vingers. De Finger Lakes-regio is rijk aan watervallen, heuvels en wijngaarden. Populaire staatsparken in de Finger Lakes zijn Watkins Glen en Letchworth State Parks. Je kunt er prachtig wandelen en spetterende foto’s maken. Ook Taughannock State Park is een bezoek waard. Hier brengt de Gorge Trail je naar de voet van de 66 meter hoge Taughannock Falls.

vakantie in New England

6. Niagara Falls

Als je nog geen genoeg hebt van watervallen, wacht je aan de grens met Canada dit wereldwonder. Van de drie watervallen die samen de Niagara Falls vormen, is de Horseshoe Falls veruit het grootst. De overige 10% van het water uit de Niagara-rivier stroomt omlaag via de American Falls en Bridal Veil Falls, beide op Amerikaans grondgebied. Wandel langs de watervallen, luister naar het geklater op een bankje, steek de brug naar Canada over of ga met de Hornblower te water om de watervallen van dichtbij te zien (en voelen).

Vakantie in New England Vakantie in New England
Vakantie in New England Vakantie in New England

7. Washington DC

Aan monumenten is ook in hoofdstad Washington DC geen gebrek. Gedenktekens voor oud-presidenten Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en George Washington vind je bijvoorbeeld aan de National Mall – een lange, brede en groene straat. Aan de oostzijde van de Mall liggen het Capitoolgebouw en belangrijke (gratis toegankelijke) musea, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Air and Space Museum. De presidentiële monumenten vind je aan de westzijde. Ergens in het midden ligt het Witte Huis.

End of the road

Je kunt ervoor kiezen om je rondreis in Washington te eindigen. Van hieruit terugvliegen is handig als je beperkt de tijd hebt! Het is ook mogelijk om je auto of camper in Washington in te leveren en per trein naar New York te reizen. Heb je nog geen genoeg van je Roadtrip? Dan rijd je gewoon zelf naar New York. Je kunt dan bijvoorbeeld nog Lancaster bezoeken; een plaats die wordt bewoond door de strenggelovige Amish.

vakantie in New England
Vakantie in New England Vakantie in New England

Ik wil naar New England!

Wil jij ook de spectaculaire herfstkleuren in New England zien? Bekijk dan onze camperreis of autoreis naar deze bloeiende regio.



  Reisduur en voertuig kiezen

Maak kennis met New England: een combinatie van historie, cultuur en natuur. Je reis begint in de Big Apple, New York. Vervolgens rijd je door een landschap dat karakteristiek is voor het noordoosten, met kleine stadjes en overdekte bruggen. Breng een bezoek aan Boston, het boegbeeld van New England. In de omgeving vind je verschillende natuurgebieden, waaronder het Acadia National Park, de White Mountains en de Berkshires.

Brooklyn Bridge, New YorkHoneymoon Bridge, JacksonAcadiaOld State House, Boston
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan