Pittsfield, Massachusetts

Pittsfield Massachusetts Midden in het hart van de Berkshires - een groen gebied in New England - ligt Pittsfield, een stad die gekenmerkt wordt een grote culturele diversiteit. Of je nu op zoek bent naar theater, muziek, literatuur of beeldende kunst: in Pittsfield is cultuur goed vertegenwoordigd. Verken het centrum met zijn vele kunstwerken en historische panden of bezoek het Canoe Meadows Wildlife Sanctuary. In de Hancock Shaker Village kom je meer te weten over de levensstijl van de religieuze Shakers.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Berkshire Museum

Het Berkshire Museum is het enige museum in de regio waar kunst, wetenschap en geschiedenis bijeen komen. Naast diverse attracties en activiteiten vind je in dit museum een bijzondere mengeling van fijne kunsten, fossielen, aquaria, voorwerpen van indianenstammen en bijzondere natuurverschijnselen. In het museum ligt ook de Little Cinema, waar het hele jaar door internationale (kunst)films worden vertoond.

Pittsfield Massachusetts

Hancock Shaker Village

Benieuwd hoe het leven in een afgesloten religieuze gemeenschap eraan toeging? In de Hancock Shaker Village komen oude tijden tot leven. Tot 1960 woonde een grote groep Shakers in Pittsfield, die ze de 'City of Peace' noemden. Het stadje bestaat uit achttien historische gebouwen die kenmerkend zijn voor de Shaker-stijl. Volg een tour onder leiding van gekostumeerde gidsen en kom meer te weten over de bijzondere gemeenschap, waar waarden als gelijkheid, vrede en eenvoud hoog in het vaandel stonden. Bekijk demonstraties in weven, spinnen en smeden of verken de omgeving door een van de vele wandelroutes.

Pittsfield Massachusetts

Canoe Meadows Wildlife Sanctuary

Naast cultuur en historie heeft Pittsfield ook mooie natuur te bieden, onder andere in het Canoe Meadows Wildlife Sanctuary. In dit kleine natuurreservaat vind je typische Berkshire-heuvels, afgewisseld met bossen, vijvers en moerasachtige gebieden. Het is een mooie plek om te wandelen: de wandelroutes zijn kort en goed aangegeven. In het reservaat leven veel dieren, waaronder vogels, bevers en schildpadden. 's Winters is het een populaire locatie om te langlaufen.

Pittsfield Massachusetts

Arrowhead

Een leuke plek voor literatuurliefhebbers is Arrowhead, het huis waar Herman Melville zijn beroemde werk Moby Dick schreef. De enige manier om het huis te bekijken is door mee te gaan met een begeleide tour, die op beschikbaar is. Tijdens de tour krijg je een goed beeld van het milieu waarin Melville leefde en werkte. Op het omringende landgoed kun je mooi wandelen en genieten van het uitzicht op de heuvels en de 'White Whale'.

Pittsfield Massachusetts

Cultuur

Als je op zoek bent naar meer cultuur, kun je een bezoek brengen aan het pas gerennoveerde Colonial Theatre. De Barrington Stage Company brengt hoogaanschreven musicals en theatervoorstellingen op de planken. Artscape is een zelf-begeleide wandelroute die je langs mooie kunstwerken in het stadscentrum voert. Een andere self-guided tour is de African-American Heritage Trail, waarbij je onder andere langs het huis komt van Reverend Samuel Harrison, een belangrijke leider van de Burgerrechtenbeweging.

Pittsfield Massachusetts

Festivals

Tussen mei en oktober staat het centrum elke derde donderdag van de maand in het teken van kunst, muziek en andere festiviteiten. Andere festivals zijn het Pittsfield City Jazz Festival (oktober), het Berktoberfest (bierfestival in oktober) en Word x Word (festival met lezingen, zang en poëzie in augustus). Een van de leukste 'happenings' is de Fourth of July Parade, een van de grootste 4 juli-vieringen in New England.

Omgeving

Pittsfield State Forest

Dit grote bos is ideaal voor wandelen. Er is ook een strandje waar je 's zomers kunt zwemmen. In juni is het bos één groot kleurenpalet van azalea's en roze bloesem. Vanaf Berry Mountain, die van april tot december toegankelijk is per auto, heb je een weids uitzicht over de omgeving. In de noordoostelijke hoek van het Pittsfield State Forest (slechts een kwartier rijden van Pittsfield) ligt het Balance Rock State Park, waar een gigantische rotssteen van 165 ton balanceert op een klein hoopje stenen.

Mount Greylock State Reservation

Ook het Mount Greylock State Reservation (half uur rijden) is een bezoek waard, hier beklim je Massachusetts' hoogste piek (1.046 meter). Op een heldere dag zie je vanaf de top maar liefst vijf verschillende staten!

Feiten

Staat Massachusetts
County Berkshire
Oppervlakte 110 km²
Hoogte 317 meter
Inwoners 45.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In de winter kan het in Pittsfield flink koud zijn. De minumumtemperaturen in december en januari liggen rond de -9 graden. Overdag komt het kwik nauwelijks boven het vriespunt. In de zomermaanden ligt de maximumtemperatuur rond de 18 graden overdag. De meeste neerslag valt in de lente en de herfst.

Geschiedenis

Pittsfield werd officieel een stad in 1761. Het stadje was uitermate geschikte voor de landbouw vanwege de kleine kanaaltjes en de nabijheid van de Housatonic-rivier. Overal stonden kleine molens en al snel werd het een belangrijk centrum voor wol. Samen met andere industrieën zorgde dit voor een flinke groei van het inwonersaantal.

Pittsfield staat bekend als de plaats waar de eerste melding van honkbal gemaakt werd. Het ging om een document uit 1791, waarin een verbod werd uitgevaardigd op meer dan 80 meter van het nieuwe ontmoetingscentrum ‘baseball’ te spelen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan