The Berkshires, Massachusetts

Berkshires Massachusetts Welkom in de Berkshires van Massachusetts! Dit groene heuvellandschap met zijn uitgestrekte bossen fungeert al geruime tijd als luxe vakantieoord voor Bostonians en New Yorkers. In de valleien en aan rivieren vind je rustieke dorpjes die kenmerkend zijn geworden voor New England. Er is een een keur aan culturele bezienswaardigheden. Strijk bijvoorbeeld neer in Great Barrington voor een heerlijke lunch en wandeling langs kunstgalerijen. De herfst is veruit het populairste seizoen: de bladeren van de bomen zorgen voor een explosie van kleur.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Stockbridge

Stockbridge, een tijdloos New England-dorpje, ligt erg centraal in de Berkshires en staat afgebeeld op vele schilderijen van Norman Rockwell, een van de populairste schilders/illustrators uit de Amerikaanse geschiedenis. Bekijk zijn werk in het Norman Rockwell Museum.

Stockbridge, Massachusetts

Lenox

Tien minuten rijden noordelijker ligt Lenox, het culturele hart van de Berkshires. Van eind juni tot begin september staat het Boston Symphony Orchestra op de planken tijdens het Tanglewood Music Festival. Breng je picknickkleed en fles wijn mee en geniet! Ook kun je de hele zomer lang optredens bijwonen van de toneelgroep Shakespeare & Company.

Tanglewood Music Festival, Massachusetts

Pittsfield

Vanuit Lenox rijd je in een kwartier naar Pittsfield. Bekijk in Pittsfield het Hancock Shaker Village, waar het leven van de oude, religieuze Shaker-sekte wordt uitgebeeld. Natuurliefhebbers bezoeken het Balanced Rock State Park, waar je een gigantisch balancerend rotsblok ziet. Ook het Mount Greylock State Reservation is een bezoek waard, hier beklim je Massachusetts' hoogste piek (1.046 meter). Op een heldere dag zie je vanaf de top maar liefst vijf verschillende staten!

Pittsfield, Massachusetts

Williamstown

In het noorden van Massachusetts, een half uur van Pittsfield, ligt deze typisch New Englandse college town, met een levendige collegecampus. In Williamstown en het nabijgelegen North Adams zijn drie goede kunstmusea: het Clark Art Institute (met werk van impressionisten als Monet en Renoir), het Williams College Museum of Art (met Amerikaans werk) en MASS MoCA, met een grote collectie hedendaagse kunst.

Bezienswaardigheden Williamstown, Massachusetts

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan