The Berkshires

Berkshires Massachusetts Welkom in de Berkshires van Massachusetts! Dit groene heuvellandschap met zijn uitgestrekte bossen fungeert al geruime tijd als luxe vakantieoord voor Bostonians en New Yorkers. In de valleien en aan rivieren vind je rustieke dorpjes die kenmerkend zijn geworden voor New England. Er is een een keur aan culturele bezienswaardigheden. Strijk bijvoorbeeld neer in Great Barrington voor een heerlijke lunch en wandeling langs kunstgalerijen. De herfst is veruit het populairste seizoen: de bladeren van de bomen zorgen voor een explosie van kleur.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Stockbridge: Stockbridge, Massachusetts Stockbridge, een tijdloos New England-dorpje, ligt erg centraal in de Berkshires en staat afgebeeld op vele schilderijen van Norman Rockwell, een van de populairste schilders/illustrators uit de Amerikaanse geschiedenis. Bekijk zijn werk in het Norman Rockwell Museum.

Lenox: Tanglewood Music Festival, Massachusetts Tien minuten rijden noordelijker ligt Lenox, het culturele hart van de Berkshires. Van eind juni tot begin september staat het Boston Symphony Orchestra op de planken tijdens het Tanglewood Music Festival. Breng je picknickkleed en fles wijn mee en geniet! Ook kun je de hele zomer lang optredens bijwonen van de toneelgroep Shakespeare & Company.

Pittsfield: Pittsfield, Massachusetts Vanuit Lenox rijd je in een kwartier naar Pittsfield. Bekijk in Pittsfield het Hancock Shaker Village, waar het leven van de oude, religieuze Shaker-sekte wordt uitgebeeld. Natuurliefhebbers bezoeken het Balanced Rock State Park, waar je een gigantisch balancerend rotsblok ziet. Ook het Mount Greylock State Reservation is een bezoek waard, hier beklim je Massachusetts' hoogste piek (1.046 meter). Op een heldere dag zie je vanaf de top maar liefst vijf verschillende staten!

Williamstown: Bezienswaardigheden Williamstown, Massachusetts In het noorden van Massachusetts, een half uur van Pittsfield, ligt deze typisch New Englandse college town, met een levendige collegecampus. In Williamstown en het nabijgelegen North Adams zijn drie goede kunstmusea: het Clark Art Institute (met werk van impressionisten als Monet en Renoir), het Williams College Museum of Art (met Amerikaans werk) en MASS MoCA, met een grote collectie hedendaagse kunst.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!