Homosassa Springs, Florida

Homosassa Springs Florida Homosassa Springs, gelegen aan de Nature Coast van Florida, wordt omgeven door natuurparken. De Nature Coast telt vele zoetwaterbronnen, die in de winter veel bezocht worden door zeekoeien. Wandelen, fietsen, snorkelen en verschillende watersporten zijn aan deze prachtige kust niet weg te denken. Je kunt hier onder andere snorkelen met zeekoeien en een bezoek brengen aan Homosassa Springs Wildlife State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Homosassa Springs Wildlife State Park

Homosassa Springs is vooral bekend om het naastgelegen wildpark; Het Homosassa Springs Wildlife State Park. In dit park zijn de natuurlijke flora en fauna van Florida te bewonderen. Er leven dieren zoals zwarte beren, alligators en bobcats, maar het park wordt vooral gezien als één van de beste plaatsen om manatees (zeekoeien) te zien. Deze beschermde diersoort komt nog slechts op een aantal plekken in de wereld voor. Gewonde en zwakke manatees worden in het park opgevangen, verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten in het wild. Er is een grote onderwatertunnel, vanuit waar je het voederen van manatees van heel dichtbij mee kunt maken. Daarnaast leeft het nijlpaard Lucifer hier, die in verschillende Amerikaanse films op het doek heeft geschitterd. Er zijn verschillende dingen te doen in het park. Er is een boottocht die door rangers gegidst wordt, maar het is ook mogelijk om vogels te kijken, te wandelen of te picknicken in de daarvoor aangewezen gebieden.

Homosassa Springs

Snorkelen met zeekoeien

Bij de twee plaatsjes Homosassa River en Crystal River zijn er verschillende organisaties actief waarmee je kunt gaan snorkelen tussen de zeekoeien. Ook zijn er bootexcursies te maken om de dieren te zien. Deze boottochten komen langs Monkey Island, waar je vaak chimpansees ziet spelen. Populaire plekken voor kajak- en snorkelexcursies zijn de Kings Bay Springs en Three Sister Springs. Van november tot en met maart verzamelen zich hier honderden zeekoeien. Omdat het water van de zoetwaterbronnen zo helder en aangenaam van temperatuur is, is het hier voor mens en zeekoe goed vertoeven. In de zomermaanden blijven er enkele manatees achter; houd er rekening mee dat het nooit gegarandeerd kan worden dat je de dieren daadwerkelijk zult zien.

Zeekoeien Homosassa Springs

Olde Mill House Gallery and Printing Museum

Wanneer je interesse hebt in letterdruk is het de moeite waard om langs dit ongewone historische museum te gaan. Hier worden onder andere oude printers, drukwerken en oude collecties tentoongesteld.

Homosassa Springs, Florida

Yulee Sugar Mill Ruins State Historic Site

In 1851 begon David Levy Yulee (een Amerikaanse politicus uit Florida) een suikerplantage langs de oevers van de Homosassa River, vlak naast het toenmalige dorp van Homosassa. Op de plantage werkten rond de duizend slaven. Naast suiker werden er ook katoen en citrusvruchten verbouwd. Kenmerkend aan de plantage was de op stoom opererende molen die suiker, siroop en rum produceerde. Toen de Amerikaanse burgeroorlog in 1865 over was, werd Yulee gevangengenomen en de slaven werden bevrijd. Zo kwam er een einde aan de enorme plantage, maar de overblijfselen van de plantage zijn terug te vinden in het Yulee Sugar Mill Ruins State Historic Site. Je vindt er onder andere een op stoom aangedreven molen die tijdens de Burgeroorlog gebruikt werd om de Zuidelijke troepen van eten te voorzien.

Homosassa Springs, Florida

Crystal River State Archaeological Site

Dit natuurpark is het grootste in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De overvloed aan natuurlijke rijkdommen trekt fietsers, wandelaars, duikers en vissers aan. Een uniek element zijn de overblijfselen van indiaanse gemeenschappen. Ook is er een museum dat bezoekers informeert over het park en de vroegere inwoners; de Native Americans.

Feiten

Staat Florida
County Citrus
Oppervlakte 70 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 15.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Florida heeft de bijnaam 'the Sunshine State' niet voor niets gekregen, de staat kent een subtropisch klimaat. Dit geldt ook voor Homosassa Springs. De dagtemperatuur ligt hier vrijwel altijd boven de 20 graden, zelfs in de winter. Het regenseizoen valt in de zomer; in juli en augustus valt er bijna 28 centimeter neerslag per maand. Orkanen komen vooral voor tussen augustus en november. De beste tijd om Homosassa Springs te bezoeken is de lente, omdat de temperatuur dan aangenaam is en er weinig regendagen zijn.

Geschiedenis

Wat nu oud-Homosassa is - een klein dorpje met boekwinkeltjes, havens, visrestaurants en kleine motelletjes - was vroeger een levendig vissersdorp. Door de uitstekende jacht- en vismogelijkheden en de voor die tijd unieke bereikbaarheid per trein was het dorpje aardig bekend. Toen Bruce Hoover in 1924 het project 'Homosassa Development Co.' opstartte, een groot deel van het gebied rondom de Springs (waterbronnen) opkocht en hier zijn eerste hotel (Homosassa Hotel) neerzette, werd het pas echt op de kaart gezet. Rond die tijd werd ook een groot en modern winkelcentrum gebouwd, 'Homosassa Arcade'. Deze werd rond 1950 helaas vernietigd. Hoover gaf het gebied dat hij opkocht de naam Homosassa Springs en heeft voor de groei van het toerisme gezorgd. Veel historische gebouwen zijn nog intact. Wat bijvoorbeeld vroeger een vissersloods was, is nu omgebouwd tot een hip visrestaurant.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan