Goblin Valley State Park, Utah

Goblin Valley State Park in Utah, USA Goblin Valley is een klein staatspark in Utah dat gekenmerkt wordt door duizenden kleine rotsfiguren die lijken op goblins; kwaadaardige kabouters. Het park is een populaire tussenstop op de route tussen Arches National Park en Capitol Reef en wordt met name in de zomermaanden druk bezocht. Hoewel de meeste toeristen alleen het begin van de vallei verkennen, staan de mooiste 'goblins' in het achtergelegen gedeelte. Er zijn drie officiële wandelroutes, maar je mag ook zelf tussen de goblins rondwandelen. Het mooiste moment van de dag om Goblin Valley State Park te bezoeken, is in de ochtend of laat in de middag; de lichtinval in combinatie met de rode rotsfiguurtjes is erg bijzonder. Om het staatspark te betreden dien je entree te betalen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelroutes

In de Goblin Valley zijn drie officiële wandelpaden uitgezet. De meest eenvoudige wandeling voert je over de Curtis Bench Trail en is ongeveer 3,3 kilometer lang. De Carmel Canyon Trail is met zijn 2,4 kilometer de kortste route. De moeilijkste route vormt gevormd door de Entrada Canyon Trail van 2 kilometer. Je bent overigens niet verplicht om de paden te volgen: het is toegestaan om op eigen gelegenheid tussen de goblins te lopen. Daarnaast worden er regelmatig rondleidingen door het park gegeven, waarbij je meer informatie krijgt over de bijzondere rotsfiguren.

Goblin Valley

Little Wild Horse Canyon

Vlak voor de entree en het bezoekerscentrum van Goblin Valley State Park kun je een zijweg nemen naar de Little Wild Horse Canyon en de Bell Canyon. Dit zijn twee nauwe slot canyons waar je doorheen kunt wandelen. Na circa twintig minuten rijden kom je aan bij de parkeerplaats. Het is mogelijk een rondje van 12,8 kilometer (4-6 uur) te wandelen, waarbij je beide canyons bekijkt. Is dat je wat te gortig, dan is het zeker de moeite waard om slechts een stukje de Little Wild Horse Canyon in te lopen en via dezelfde weg terug te gaan. Informeer bij het bezoekerscentrum van Goblin Valley naar de kans op flash floods. Het is in verband met flash floods (overstromingen) erg gevaarlijk om in slot canyons te wandelen als het heeft geregend of als er regen op komst is.

Goblin Valley

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan