5 - Joshua Tree NP naar Las Vegas, Barstow

Door Fam. Stegeman - A long time ago Zo, we hebben weer contact, Las Vegas was niet zo heel goed vwb internet......  

Donderdag 17 Juli

Op tijd opgestaan en om 10 uur waren we al onderweg, op weg naar Las Vegas. Een lange en vrij monotone rit, onderbroken door 1 spoorwegovergang en 1 afslag. In Needles stopten we om te tanken, boodschappen te doen en even wat te lunchen in de camper.

Om 14.30 reden we weer verder, en na zo’n anderhalf uur waren we bij de Hooverdam.  Daar stopten we en namen foto’s, en konden met een gids met een tour mee, naar de generators en de ondergrondse tunnels en later nog naar het uitzichtpunt over de dam, heel interessant.

Het was toch ondertussen weer laat geworden, we reden pas om 6 uur weer weg en toen moesen we nog naar Las Vegas. Dat duurde al met al nog een uur,  gelukkig was het redelijk goed aangegeven en hoefden we niet al te ver te dwalen. We staan vlak achter een hotel op de strip, Circus Circus, en hebben een heel stuk  asfalt voor onszelf….nou ja je moet er wat voor over hebben.

Toen de camper eenmaal stond, even wat gedronken en toen op weg naar…het Hard Rock Café. Met een taxi waren we er zo, en we hoefden maareven te wachten op een tafel.

Lekker gegeten en gedronken, daarna nog even teruggelopen naar de strip om een taxi te pakken te krijgen bij een van de hotels.

Tegen middernacht lagen we onder de wol, het was een lange dag geweest.

Vrijdag 18 Juli

We deden alles op het gemakje vanmorgen, het is hier heet, en we waren gisteravond laat. Ellen waste een paar wasjes, Pieter verplaatste de camper naar een beter (rustiger) plekje, verder van de weg af en werkte nog wat aan het reisverslag. Ook verzamelden we alle fotos die we met onze 4 camera’s tot nu toe al hadden gemaakt, totaal 850......

We planden nog wat, aangezien we pas morgen een trip over de Grand Canyon kunnen maken,  en dus pas Zondag verder gaan.

Later op de middag, na een lichte lunch, namen we een taxi naar Madame Tussauds, om daar een aantal beroemdheden te bekijken en fotos te maken. De beromdheden aren voornamelijk uit de film- en muziek industrie, met één kamer met politieke figuren (Kennedy, Bush, M.L. King en Abraham Lincoln).

We waren el al vrij gauw doorheen, en liepen nog even een shopping mall in, ingericht als een venetiaans straatje, compleet met echte gondels en keitjes op de vloer.

En dat alles op de eerste verdieping, het Casino lag er nog onder......

Afijn, het werd weer tijd om terug te gaan, en even wat te eten, het was nog steeds warm en koken in de camper helpt dan ook niet zo.....

Na het eten gingen we nog even naar de Adventuredome, het grootste overdekte pretpark  ter wereld (USA??). Dit ligt pal naast de camping in een gigantische hal met airconditioning. Ze hebben een rollercoaster, een log ride (boomstam op water) en nog een hele riedel meer. Alles op elkaar gepakt en een hels kabaal, maar de kinderen genoten.

Om een uur of 11 was het welletjes en gingen we weer terug, en onder de wol.

We hebben wel Wifi maar erg onbetrouwbaar, de weblog kunnen we hier niet bijwerken.

Zaterdag 19 Juli

Vanmorgen een beetje rustig aan gedaan, niet al te vroeg opgestaan, maar om een uur of 11 konden we toch een taxi nemen naar de Premium Outlet store. Een hele mall vol met outlet stores, in de open lucht.  De prijzen waren misschien wel lager dan in de officiele winkels maar ommige toch nog wel erg duur (Polo Ralph Lauren, Diesel, etc.etc.). We kochten toch nog wat kleren voornamelijk voor Ellen en Nicole, en om een uur of 2 reden we weer terug.

Even wat gedronken en daarna begon het volgende avontuur. Aangezien de Grand Canyon een heel eind rijden is van hier en we niet teveel tijd willen verspillen, besloten we om een vliegtocht boven de Grand Canyon te maken, zodat je in een paar uur de mooiste punten toch hebt gezien.

We werden voor het hotel (Circus Circus) opgehaald met een busje en een uurtje later waren we in Boulder City op het vliegveld.

We moesten even wachten na het inchecken en zo stegen we om 16.45 op. We vlogen eerst over de Hooverdam en Lake Mead, en zo  door naar Grand Canyon. We hadden koptelefoons op waar allerlei commentaar op te beluisteren was. De geschiedenis, wetenswaardigheden en zo meer. Het was grandioos, er werden uiteraard veel foto’s gemaakt en het was ook goed te zien.

In zo’n 5 kwartier waren we weer terug, we kon

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan