West Canada dag 5

Door Fam. van Tongeren - A long time ago  Dag 5. 26 juli 2008.

 

We gaan vandaag geen grote tocht maken, we blijven in Jasper. De camping is dichtbij de Jasper Tramway (kabelbaan), dus dat is ons eerste doel. Na een flink stuk omhoog zijn we bij het dalstation. Het is nog vroeg in de ochtend, dus hoeven we niet lang te wachten. Het is een vrij steile baan omhoog, met zo’n ouderwetse grote gondel. Boven op Whistlers mountain is het uitzicht schitterend. We besluiten om helemaal naar de top te lopen, maar dat valt vies tegen. Het is erg steil en we komen moeizaam vooruit. Onderweg komen we nog langs een marmottenfamilie, die het fluitende geluid maken waar de berg naar is vernoemd. Op driekwart zijn we gestopt, Thomas is nog verder gelopen, voor een kodakmomentje.

We gaan verder naar het dorp Jasper, voor wat boodschappen en een broodje. Het dorp is wel aardig, maar niet bijzonder. Ook rondom Jasper zijn diverse rivieren en meertjes, ook Maligne lake, dat hebben we van bovenaf al zien liggen. Voor vandaag houden we het voor gezien en gaan terug naar de camping. Het centrale douchgebouw ligt aan de andere kant van de camping, dus als we aankomen gaan we eerst met camper douchen, daarna brandhout inladen.   

We waren bij aankomst al gewaarschuwd voor een beer, die dagelijks de camping bezocht, dus wordt er een flink kampvuur gestookt. Net voordat het zo’n beetje donker wordt, ziet Thomas iets tussen de bomen scharrelen. Op zo’n 100 tot 150 meter loopt een beer. Eerst komt hij iets dichterbij, maar dan verwijnt hij het bos in.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!