West Canada dag 7

Door Fam. van Tongeren - 31-07-2008 08:29  Dag 7. Maandag  28 juli 2008.

 

Lekker uitgeslapen vanochtend. Na een goed ontbijt gaan we eerst even naar de Ford dealer in Golden, gisteren is er een ruitenwisser afgebroken, dus moet er een nieuwe op. Nog even wat broodjes inslaan en dan gaan we richting Revelstoke. We stoppen bij  het Glacier visitorcentre, even rondkijken, en dan weer verder. Het is mooi weer en we gaan picknicken bij  het Giant Cedars Trail. Daar blijkt weer eens hoeveel landgenoten er onderweg zijn, je hoort hier regelmatig nederlands. Deze wandeling is aangelegd  tussen de gigantische cedarbomen, zowel levende als dode. Je loopt over een houten steiger(boardwalk) om de grond en de beplanting te sparen.

We gaan richting Revelstoke en eind van de middag komen we aan. We besluiten eerst te gaan eten, en dan Bob te bellen, maar zover komt het niet. Thomas heeft net de kolen aangestoken, als Bob verschijnt. Hij komt ons halen en twegensputteren heeft geen zin. We maken een rondje Revelstoke, bezoeken de dam, de golfbaan en het sportpark. In het centrum van Revelstoke gaan we naar de brandweerkazerne, waar ze ons een rondleiding geven. Indrukwekkend, zoveel voorzieningen  voor een dorp met 8000 inwoners, al zijn de meeste voertuigen wel ouder dan wij in Nederland gewend zijn. Aranka maakt een hoop foto’s en hopelijk wordt dat een leuke serie voor Beekbergen. Joan komt naar de brandweerkazerne en met zijn allen gaan we iets eten, dat duurt zo lang, dat ons een gratis drankje wordt aangeboden.

Na het eten gaan we naar Revelstoke plaza, waar elke avond in de zomer, een andere artiest optreedt. Vandaag is er een Evis  Presley imitator en hij doet het vol enthousiasme en niet slecht van stem.  Bob en Joan brengen ons daarna weer terug naar de camping.

Misschien is het wel een cliche, want op vakantie is alles leuker, maar toch denk ik dat ik hier wel zou willen wonen. The easy living, dat lijkt me wel wat.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan