Een dagje later in de Rocky mountains.

Door Henk en Nel van den Hengel - A long time ago Hallo allemaal,
Na een goede nacht in het hotel in Denver en een lekker ontbijtje zijn we onderweg gegaan naar het noorden, het is redelijk makkelijk te vinden  omdat alle wegen een nummer hebben.
We hebben de rondweg (nr.70) om Denver genomen en kwamen zo bij de Red Rocks, hele mooie stenen en een amphi theater waar vele beroemdheden gespeeld hebben. 
Daarna naar het graf van buffalo Bill, heel indrukwekkend en ook een mooi uitzicht op de skyline van Denver. Ook hebben een luchtbed gekocht omdat we willen kamperen. Vervolgens Idaho Springs bezocht, een heel leuk mijnstadje, met oude huisjes en de " Argo mijn" dit alles is overgebleven van de vele goudzoekers die hier geweest zijn. Je snapt natuurlijk wel dat wij ook aan het graven gaan, wie weet hebben ze nog iets laten liggen. Het was een hele mooie rit over de 70 en de 72. Het Golden State park hebben we doorgereden, het ligt erg hoog dus wilde ik daar niet kamperen het was als 16h geweest, 
Doorgereden naar Nederland (hebben ze hier een plaatsje van) nog even fout gereden over de 119 en ik verder rijden in onze "Sidonia " dat ding rijdt echt super en je zit heel hoog dus je kunt alles goed zien. Uiteindelijk een camping gevonden hoog op de berg in de buurt van het plaatsje Raymond. Samen hout sprokkelen voor het kampvuur, kregen we in eerste instantie niet aan omdat we geen vuur hadden, dus geleend van andere campeer maloten en lekker in de vlammetjes gekeken. Vanwege de  "yet leg " ( hoe schrijf je dat eigenlijk) hebben we moeite met slapen en ook met wakker blijven, het weer is gelukkig prima soms erg warm en dan weer fris als de zon even weg is.
Woendag 27.08.08 Erg slecht geslapen ondanks het goede luchtbed toch weer koud gehad (Nel)  al om 7:00 h op en 8:00 h weg, je kon hier niet douchen er was wel water en een vreselijk meurtoilet. Bij de uitgang van de kamping kwamen we 2 herten tegen ze keken ons met twee x twee reebruine ogen aan. Onze ochtendwandeling gedaan om het meertje" Lily "heel mooi, leuke eekhoorntjes gezien. Door naar Estes park voor info over Rocky Mountains,  gevonden en op pad .
Wederom een hele mooie rit met watervallen,  bijna boven kwamen we geelbuikbergmarmotten tegen, echt leuk ze lopen net zoals Scarfy, schuddend met hun kontjes. Hele "klim"naar 2,3 miles boven de zeespiegel gemaakt.
Over de milner pas naar beneden en daar zagen we 3 a 4 moos  ( elanden) ze stonden wel wat ver maar toch wel duidelijk te zien.
Doorgereden naar Grand lake en daar om 16:00 h een kamping gevonden met een heerlijke douche en een mooie plek. In het stadje lekker pizza gegeten, veel te veel,  was natuurlijk erg big,  gezellig stadje heel ouderwets en om 20:00 h uitgestorven. Terug naar de camping alwaar we nu in het washok zitten, omdat het buiten pikdonker is en ook weer koud. We gaan een aansteker lenen en proberen het vuur aan te steken (dat is wel leuk je mag hier overal fikkie steken) daarna (hoop ik ) lekker te slapen en gaan wemorgen weer vroeg op, want we hebben nog vele miles te gaan. 
Welterusten.

PS
Voor de oplettende lezer :
1) de huur auto is een Kia Sedona.
 2) we hebben nu al een heleboel beestjes gespot .  

    
                                               
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!