11 oktober

Door Heleen en Sijko - A long time ago Zo de eerste echte vakantiedag. Prachtig weer, graadje of 21.

Vandaag naar Philadelphia geweest, jawel met de camper. Eerst naar de Walmart, want we hebben nog geen stoelen. Twee stoelen gekocht, 9.95 dollar per stuk, vergeleken met drie jaar geleden een stijging met 1 dollar, maar nog altijd erg goedkoop.

En toen richting binnenstad. Met een camper geen sinecure. Je weet maar nooit of je overal onderdoor kan. Dat ging goed. Wat minder goed ging was het vinden van een parkeerplaats. De eerste wilde de camper niet hebben, ze vonden dat het criminelen zou aantrekken. Bij de tweede konden we wel staan, echter daar heb ik bijna een telefoon-/electriciteitsdraad stukgetrokken, die laag over het parkeerterrein hing. De beheerder schoot te hulp en staand op zijn eigen auto met een lange veger in de hand kreeg hij de kabels weer los.

Na dit avontuur konden we Philadelphia in.

Van de schrik hadden we al onze documentatie in de camper laten liggen. Maar gelukkig vonden we al snel de Friends Meeting House van de Quakers. Daarna gingen we naar het Free Quakers Meeting House. Ja, ja, ook hier splitsingen. In dit geval was het gebruik van geweld het splitspunt. Geweldloosheid is één van de 'principles' van de Quakers. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog (1776 en later) vond een aantal vrienden dat het principe van geweldloosheid niet volgehouden kon worden.

De belangrijkste toeristische attractie van Phila zijn echter niet de Quakers, maar is het Independence-gebeuren. Deze attractie speelt zich af in een soort mall, vergelijkbaar, maar kleiner, met de mall in Washington.
In 1776 verklaarden de Amerikaanse staten zich onafhankelijk van moederland Engeland. Hierop volgde een jarenlange oorlog met Engeland, de al genoemde onafhankelijkheidsoorlog. 

Na wat rondwandelen in het historische centrum, waar overigens vrijwel geen winkels te bekennen waren, besloten we het National Constitution Centre te bezoeken. Een uitgebreid museum over de politieke ontwikkeling van de VS. Vanwege de a.s. presidentsverkiezingen was er een exra tentoonstelling over dat onderwerp.

Er was in Phila ook een soort beurs ivm Halloween. Overal zie je hier in tuinen verlichte pompoenen, lampionnen, spoken, geraamtes enz.
De bezoekers van deze beurs liepen in gepaste kleding rond. Enigszins bizar.

We hebben nog niet veel huizen  'for sale' gezien.

De verkiezingen leven wel. Mensen hebben buttons op, er staan borden in de tuin. Vanmiddag mocht ik een foto maken van een auto met daarin Mac Cain en Obama. Er zat een man op een stoel bij...

Wij leven sinds gisterochtend 'buiten de werkelijkheid', geen tv en krant. Ik begreep dat Bush gisteren een toespraak zou houden ivm de financiele crisis.

We zitten hier vlak bij de Delaware-river. Deze rivier kent getijdenwerking. Er zijn allerlei slikken en schorren. Het is vast een vogelrijk gebied, maar we hebben niet ontdekt of en hoe je het kunt   bezoeken.

Morgen gaan we naar een worship van de Quakers in een plaatsje hier vlakbij. We zagen het  meetinghouse tijdens een looprondje van Sijko, gisteravond. Tijdens dat rondje zagen we ook wild: een roedel hindes met een plaatshert. De herten leken me kleiner dan de Veluwse herten. Bijna het formaat van ree. En we zagen diverse squirls.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!