Grand Canyon 23,24 en 25 juli

Door Familie 't Hardt - A long time ago

Donderdag 23 juli

We hebben onderweg naar de camping de camper stil gezet bij "the Grand Canyon view" met prachtig uitzicht over een deel van de Grand Canyon, heel slim gedaan door de Indianen al daar. Ze zetten langs de weg een bord "scenic point" en vervolgens draai je dus de weg af om te gaan kijken en daar staat dan een heel klein, veel te warm hokje met een Indianen mama die s'morgens vroeg het hokje gewoon heeft aangetrokken en naar haar werk is gegaan. Vervolgens vraagt ze twee dollar en je moet wel betalen want keren lukt je nooit meer of mama moet even met hokje en al aan de kant en dat gaat niet gebeuren. Dus maar betaald en inderdaad genoten van een mooi uitzicht als voorproefje voor het echte werk. Tevens bij de vele stalletjes met Indianen handarbeid gekeken en gekeken en ......................... en ook iets gekocht? Yee!

Vervolgens het echte park ingereden en meteen kwamen we bij een vieuwing point, er staat daar een soort 'watch tower' gemaakt van oude stenen met aan de binnenkant muurschilderingen van een Indiaanse kunstenaar. Maar veel belangrijker is het uitzicht dat plotseling op je netvlies valt, adembenemend mooi. Wijds zoals je je niet voor kunt stellen het is in z'n geheel ook niet met foto's te vangen. Je wordt er gewoon stil van dat de natuur zoiets moois kan scheppen. En het houdt niet op, want ook de andere uitkijk punten laten wonderschonen stukken natuur zien.

Opweg naar de campground in Grand Canyon stonden er een paar auto's stil en al snel zagen wij wat er aan de hand was. Er liepen 2 gigantische herten op- en langs de weg. Ze waren zo groot als paarden erg mooi om te zien. Veel foto's genomen en toen snel door.

Vrijdag 24 juli

Vandaag hebben we de bus genomen naar 'Hermits rest', het verste punt dat je met de shuttle bus kan bereiken, onderweg een stukje gewandeld langs de Rim (rand) van de canyon. Maar het begon te onweren en te regenen dus snel de bus weer gepakt. Achteraf viel het nog mee, want om de camping had het veel harder geregend.

Elvira en ik zijn nog een stuk langs de rim gaan lopen terwijl de kids de bus terug naar de camper namen. Schijnbaar genoeg diepe gaten in de grond gezien?!

Na wat inkopen te hebben gedaan, we moesten en zouden gaan bbq'en, op naar de camper en de kids maakte zich zowaar zorgen om hun ouders? Waar we al die tijd hadden uitgehangen? Ik geloof dat we nog even mogen blijven van ze.

Met Kev en Lilian samen met takjes uit het bos eerst de boel maar eens in de brand gestoken en net toen het vuurtje lekker brandde draaide de wind en kwamen de buien ook weer terug. Dat even afgewacht en alles toch maar weer opgeport en uiteindelijk dan toch alles gaar gekregen.

Zaterdag 25 juli

Een reisdag die s'morgens begon in de Grand Canyon en s'avonds laat eindigde op een parkeerplaats van de Wal-mart in San Diego, heerlijk geslapen!

Onderweg nog op een marktje geweest en rondgewandeld in een soort mini sahara met echte zandduinen en alles wat daar bij hoort (geen kamelen helaas).

Ons volgende verslag gaat over San Diego!

Tot lezens.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!