2e bericht (26-04-2010)

Door Dirk en Manuela - A long time ago Hallo luitjes,
 
we hebben even onze camper op een parkeerplaats van McDonald gezet. Op die manier kun je gratis internetten. Handig want hierna gaan we naar een natuurcamping dus we denken niet dat we daar WI-FI hebben.
 
Wat hebben we tot nu toe gedaan:
 
Donderdag 22 april (214 miles - KOA Valdosta Lake Park)
Om 11.15 uur hebben we een taxi genomen naar Cruise America om onze camper op te pikken.
Helaas voor ons was deze nog niet klaar. Ophalen was ook tussen 13.00 en 16.00 maar wij dachten; laten we het gokken, het seizoen is nog niet echt begonnen dus misschien staat hij wel klaar. Nou dat hebben we geweten. Er was dus nog niets aan gedaan. De monteur stond nog op dak om iets te kitten. Uiteindelijk kregen we om 14.30 uur de camper mee met een ¼ tank dus ons eerste ritje was naar de benzinepomp. Daarna naar Walmart voor eten en drinken daarna konden we op pad. We hebben tot 21.30 uur doorgereden. In totaal 214 miles.
Tijd om de tassen uit te pakken en de boodschappen in de kastjes te stoppen.
Vrijdag 23 april (341 miles - Dove Ridge Campground)
Vroeg eruit om te douchen en om 8.30 uur gingen we weer op pad. We wilden geen minuut verspillen dus rijdende vort hebben we even van stoel gewisseld. Moet kunnen !
In Macon zijn we even gestopt om plekken te wisselen en iets te eten daarna weer verder met als einddoel Talladega.
Hier kwamen we om 15.00 uur aan. De camper van de fam. Norton stond al op de plek maar zelf was JW er niet. We besloten de camper neer te zetten en richting het Nascar-circuit te lopen. Hier konden we alvast foto's maken en souvenirs kopen. En wat denk je ? Komen we JW op de fiets tegen. Hij vond het leuk ons te zien en lopend zijn we naar de camping gegaan. Daar aangekomen was de rest van de familie ook gearriveerd.
Ik met Kathy bijgekletst terwijl Dirk hielp met het opzetten van de vouwwagen (pup-up). "
Vrienden van hen stonden ook bij ons. Hij was een priester dus voor het eten in een kring staan en bidden. Daarna gezamelijk gegeten. Het begon even later te regenen dus onder het scherm gezeten.
Zaterdag 24 april
Het had de hele nacht geregend. We werden wakker als de regen ophield. Over de radio kwam een tornado-waarschuwing en daarna ging over de camping dat de wedstrijd was afgelast. Dirk was inmiddels naar Sonny gelopen.
Deze man met zijn zoons stonden vorig jaar naast ons op de camping.
JW, Kathy en de rest gingen naar het Talladega Museum. Daar waren wij vorig jaar als geweest dus wij hoefden niet mee. Niet veel later waren ze terug. Stroomstoring door blikseminslag. Ze besloten daarom naar de DeSoto-grotten te gaan en vroegen of wij mee wilden. Graag natuurlijk. Daar aangekomen na wat miles te hebben omgereden, viel net voordat wij de grotten in gingen ook de stroom uit.
Gewacht en na ong. 1 uur gingen de lichten weer aan. Het was zeker de moeite waard.
Weer terug op de camping werd er gevraagd of we mee uiteten gingen. Ook hier zijn wij wel voor te vinden dus met 12 man en 3 auto's gingen we op pad. Heerlijke spareribs gegeten. Keurig ons bordje leeg dus een to-go-box hadden wij niet nodig.
Terug op de camping zette JW zijn kampvuur op gas aan zodat wij smors (marshmelows met choco-koekjes) konden maken en eten.
Zondag 25 april
Geloof het of niet; we zijn naar de kerk geweest. Het was een buitendienst met live-muziek en het geloof en de race werden met elkaar verbonden. Wel grappig om een keer mee te maken maar je blijft je ongemakkelijk voelen. Je hebt toch het gevoel dat ze iets van je moeten met gratis bijbels, gratis koffie, gratis pannekoeken, etc.
Daarna met de hele groep naar het circuit. Nog een en ander geshopt. Daarna naar de tribune. Het was zo druk dat ze dit keer niet de coolboxen en kaartjes controleerden. We mochten zo doorlopen. We hadden hele mooie en zeer hoge plaatsen. En plek genoeg want om ons heen waren redelijk wat stoelen vrij. Dat was mooi hadden wij de ruimte om heen en weer te lopen bij het maken van foto's. Het was een mooie race maar Dirk zijn favoriet Matt Kenseth deed het slecht.

Een paar mooie crashes op het eind. Dit keer werd niet na 188 rondes de winnaar
bekend maar pas na 200. Waar voor ons geld !
De fam. Norton ging toen huiswaarts want zij moesten morgen weer aan het werk. Wij namen afscheid en beloofden elkaar weer te mailen; misschien tot volgend jaar of anders iets afspreken elders in de USA. Wij nog een tijdje gebleven totdat wij het zat waren. 2 Races op 1 dag is voor het mooie teveel van het goede. Terug naar de camping gelopen. Hier een hotdog gegeten; rozig en verbrand. Ik lijk wel een wasbeertje met mijn witte ogen door de zonnebril. 's Avonds nog een tijdje met de priester en zijn vrouw gezeten.
Maandag 26 april (42 miles - Cheaha State Park)
Vroeg wakker door alle campers die de camping verlieten. Gegeten, gedoucht en van iedereen afscheid genomen. Daarna nog een krantje gekocht met de uitslag en vervolgens het tijdelijke racedorp van Talladega verlaten.

Nu zijn we op weg naar Talladega Nat. Forest naar een park die ons werd aangeraden.
 
Nog een paar foto's heb ik bijgevoegd.
 
Jullie zijn weer bijgekletst en wij gaan weer verder richting Richmond.
Dirk wil misschien ook hier nog naar een Nascar-race. Kijken of ons dat gaat lukken.
 
Groetjes Dirk en Manuela 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!