Dag 6: naar las vegas

Door Henk, Ria, Hanneke, Martijn - 15-06-2009 23:48
Dag 6:
Omdat de rit naar Las Vegas best lang is (naar schatting 5,5 u rijden zonder stops)zijn we om 8:15u al vertrokken. Het is hier nog lekker fris, maar vol enthousiasme heeft Martijn een korte broek aangetrokken aangezien we toch richting de woestijn rijden.
De rit is inderdaad lang met mooie vergezichten en een van bos naar woestijnachtig veranderend landschap.
Onderweg komen we door een klein dorpje wat op een paar bewoonde huizen na verlaten is. Mooie sfeerplaatjes kunnen schieten van roestige landbouwwerktuigen uit de tijd van het werken met paard en wagen. Ook staan er nog een aantal houten paardenkarren zoals bekend uit de wildwest-tijd.
We maken nog wat foto’s van oude auto’s geparkeerd op een veldje en soms midden tussen het struikgewas. Volgens ons kopen (wellicht kochten) Amerikanen een nieuwe auto en zetten ze de oude ergens op hun terrein. We komen namelijk veel oude auto’s tegen op verlaten plekken. Zonde, soms zijn het best zeldzame auto’s.
Na een lange rit door de woestijn die niet eens zo heel warm was, en nog best groen (de struikjes die er groeiden waren nog niet verdord) kwamen we aan in Las Vegas. Helaas niet langs het zo bekende bord. Maar evenzo indrukwekkend om urenlang niets tegen te komen en dan ineens middenin een grote stad te staan met allemaal enorme hotels.
Het Excalibur-hotel waar we geboekt hadden staat redelijk aan het begin van de strip en we konden de RV goed parkeren. Het inchecken ging vlot, we kregen een upgrade met strip-view op de 21e verdieping voor weinig.
De kamers zijn groot, een king-size bed is groter dan thuis.
Het is wel even een overgang, van een paar dagen in de natuur om je vervolgens in de drukte en gekte van Las Vegas te storten.
In het hotel gegeten nadat we ons opgefrist hadden. Als we buiten komen is het nog lekker warm. Via New York New York zijn we de “strip” opgewandeld. Hier lopen aardig wat mensen, al snel ziet Hanneke veel mensen met een M&M-tasje lopen. De M&M winkel blijkt vlakbij. Hier natuurlijk even binnengewandeld. De winkel is 4 verdiepingen hoog en naast allerlei merchandise kun je er M&M’s kopen in alle kleuren van de regenboog. Niet goedkoop overigens want de dames betalen bijna 14 dollar voor een klein zakje. Na buiten nog de vele lichtjes bekeken te hebben zijn we terug gegaan naar het hotel. We moesten natuurlijk de “slots” gaan uitproberen. Hanneke en Martijn hebben quitte gedraaid, eigenlijk iets gewonnen want de drankjes hebben we van de winst betaald. Henk en Ria hebben maar een dollar of 5 verloren. Voor een avond was dit leuk om te doen.
Om een uur of 12 zijn we gaan slapen.
Morgen gaan we shoppen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan