Oh moeder, wat is het heet

Door Family Kee - 16-07-2009 01:30 Hallo,

Gisteren zijn we vertrokken uit L.A. en op weg gegaan naar het Joshua Tree National Park. Al snel merkten we dat de temperatuur in L.A nog best aangenaam was in vergelijking met de temperaturen waar we nu doorheen gingen. Na een uurtje of wat kwamen we aan in de woestijn, in het plaatsje Twentynine Palms, vlakbij het park. Bijzonder aan het park zijn de bomen (goh!) die, heel verrassend, Joshua Trees of Yucca Trees worden genoemd. Het is een cactus, maar zo ziet hij er niet uit. Het lijkt op een soort mengeling van palmboom en cactus.
In Twentynine Palms gingen we op zoek naar een motel, voor kamperen was het veel te heet. We reden naar de TwentyNine Palms Inn, iets dat er uitzag alsof het zo Eurodisney in kon. Aldaar huurden we een 'cabin', een huisje met een paar bedden en een badkamer. Het was bijzonder mooi gelegen, midden in de woestijn tussen cactussen en palmbomen, en even verderop hoge bergen. Tegen de avond kwam de fauna tot leven en zagen we woestijnkonijntjes, renkoekoeken (miepmiep!) en sporen van een coyote.
's Avonds gingen we het park in, midden in de Mogave Desert, en we kwamen tot de conclusie dat het de perfecte enscenering is voor een Western. Er was een enorm cactusveld dat zich kilometerslang uitstrekte, en dat een tehuis bood aan reptielen en grondeekhoorntjes.
Tegen zeven uur kreeg iedereen trek en gingen we naar 'Rocky's New York Pizzeria.' Het was een typisch Amerikaans vreethuis. De porties waren enorm, en niemand kreeg het dan ook op. Jordin verbaasde zich erover dat na een half uur eten zijn bord spaghetti nog even vol was als voordat hij zich erop stortte. Het was overigens ook geen echte spaghetti, eerder 'Armyfood with ketchup.'
Tijdens het eten keken we een beetje naar buiten en zagen ineens een enorme pick-up truck aan komen rijden. Hij zou niet misstaan op de Monster Truck Rally. Ingher bleek ongeveer even groot als het wiel te zijn (zie foto).
Vandaag zijn we in de ochtend nogmaals naar Joshua Tree gegaan, en  hebben we ons vergaapt aan de enorme rotsblokken en verlaten goudmijnen. Voordat het al te heet werd zijn we verder gegaan op weg naar Havasu Lake City in Arizona. We moesten een weg nemen die dwars door de woestijn ging, en waar honderd mijl geen enkel teken van menselijk leven te bespeuren was. Het was lang en vooral enorm heet. De lunchpauze duurde dan ook slechts een kwartiertje, omdat niemand het lang in de buitenlucht uithield. De airco van de auto heeft overuren gedraaid.
Nu zitten we in Motel 6 in Havasu Lake City, en daar zullen we ook tot vanavond, als het wat afgekoeld is, wel blijven zitten.
Morgen trekken we verder naar de Grand Canyon!

Foto1: http://img27.imageshack.us/img27/7964/dsc4262a.jpg
Foto2: http://img27.imageshack.us/img27/2697/dsc4267.jpg
Foto3: http://img11.imageshack.us/img11/3778/dsc4307s.jpg
Foto4: http://img20.imageshack.us/img20/1739/dsc4219g.jpg
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan