Wie is de burgemeester van Wezel?

Door Family Kee - 24-07-2009 18:15

Na de primitieve kampeerplek bij Monument Valley, was de camping bij Moab een verademing. Echte toiletten en douches! Moab ligt vlabij Arches National Park, een park dat beroemd is om zijn triomfbogen van steen. Na de aankomst op dinsdag in Moab besloten we de rest van de dag rustig aan te doen, en pas de volgende dag het park in te gaan. We sliepen immers toch twee dagen in Moab. ’s Avonds kregen we trek en gingen we op zoek naar een betaalbare doch leuke eetgelegenheid. We kwamen uit bij een tentje dat ‘Moab Diner’heette, en dat ‘very American’ was. Nadat iedereen zijn hoofdgerecht tot zich had genomen, was er nog wel plaats voor een ijsje. Moab Diner stond bekend om zijn ijs, dus dat moest geproefd worden. Jordin en pap en Laila en Ingher deelden een Banana Split. Het ding was werkelijk enorm; drie dikke bollen ijs, twee bananen, kersen, slagroom, nootjes en chocoladesaus. Jordin en pap begonnen dapper te eten, maar kregen het  niet weg. Ingher en Laila natuurlijk wel, want dat zijn echte mannen. Weer aangekomen bij de camping gingen de koters de Game Room opzoeken, afgekort als Game RM. Aldaar stonden zeer bejaarde arcadekasten, met onder andere Mortal Kombat 3, en een Star Wars flipperkast. Die flipperkast moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. De kast was al 12 jaar oud, en dat was ook wel te merken. De rechterflipper raakte af en toe verlamd, en zo nu en dan raakte de kast de bal kwijt waardoor hij op tilt sloeg. Een memorabel apparaat. Laila won uiteraard. Later op de avond speelden Jordin, Laila en Ingher nog wat potjes ‘Regenwormen’ en probeerde Laila uit te leggen hoe pokeren ook alweer ging. Dat lukte niet helemaal dus gingen we maar 21-en, ook dat lukte niet helemaal, dus gingen we maar slapen.

Op woensdag gingen we dan Arches bekijken. Laila en Ingher voelden zich niet zo goed, dus zij hebben er niet zoveel van gezien. En aangezien zij dit blog schrijven, wordt dit stukje nogal kort. Kijk maar naar de foto’s.

’s Avonds was het wederom een tripje naar Moab Diner, want dat was lekker. Mam nam nu een ijsje, geen banana split, maar pap en Ingher moesten haar toch helpen met het opeten. Ook de flipperkast werd weer bezocht, en Laila en Jordin ondernamen nog een tripje naar een verlaten tankstation voor wat urban exploring.

Donderdagochtend gingen we alweer vroeg uit de veren om de spullen in te pakken. Om half negen kwamen we erachter dat het campingontbijt maar tot negen uur was, dus toen was het hollen om die pannenkoeken te scoren. Bij de pannenkoeken kregen we ook een burger, dat was wel een beetje schrikken voor de nuchtere maag. Maar niemand is ziek geworden, dus die magen raken al wat beter bestand tegen het Amerikaanse leven. Daarna was het de auto in en op naar Capitol Reef National Park. Onderweg nog ene korte stop voor koffie en pie, in een klein, enigzins verlaten wegrestaurantje in Hanksville. Er liep ook nog een man rond met een t-shirt waarop stond “Where the hell is Hanksville?” Wij vermoeden Alzheimer.

Rond een uur of 2 kwamen we aan bij de Fruita Campground in het park. Snel de tentjes opgezet en het park ingereden. Het was erg mooi, met hoge rotswanden die prachtige echo’s opleverden. Pap kon zijn geluk niet op, en vroeg meerder malen wie de burgemeester van Wezel ook alweer was. We maakten een wandeling van een klein uur, langer was helaas onmogelijk door de hitte. Wat we zagen was echter wel heel erg mooi. De route liep door een drooggevallen rivierbedding. Jordin en pap ondernamen later nog een wandeling, maar de dames bleven liever in de schaduw zitten.

Op de terugweg langs de camping gereden op zoek naar een eettentje, en dat ook gevonden. Ze draaiden er vreemde muziek. Nu weer R.E.M. en dan weer Bollywood. En nu zitten we op de camping, aan de picknicktafel en schrijven we dit stukje. Het moet wel even in Word, want er is hier geen internet, dus het kan er pas morgen opgezet worden. Ook krijgt Ingher vierkante ogen, want het is heel erg donker en ze kan de toetsen bijna niet meer zien. Tijd om er een eind aan te breien dus.

Morgen op naar Bryce Canyon National Park.

Foto 1:  http://img338.imageshack.us/img338/4494/dsc4733.jpg (Arches)
               

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan