UPDATE!! Bryce en Capitol Reef

Door Bob, Janetta, Guus en Karlijn - 21-07-10 01:40 Gisteren zijn we toch Bryce in gegaan. Guus was nog steeds niet helemaal lekker en dus zijn we maar met de eigen camper gegaan en alleen bij uitzichtspunten uitgestapt. Eigenlijk had ik graag een wandeling naar beneden de Canyon ingelopen, maar dat was nu even teveel gevraagd. We kwamen aan bij het eerste uitkijkpunt en daar kwamen net allemaal mensen op paarden en ezels uit de canyon omhoog. Dat hadden we ook al in Grand Canyon gezien en jullie begrijpen, Karlijn meteen wild enhousiast, dat wilde zij ook. Wij hadden inderdaad al gekeken hoeveel dat zou kosten, maar het was behoorlijk duur en ik zou het zowiezo niet doen en Bob had er ook niet zoveel trek in om langs een smal paatje op een paarden rug een canyon in te gaan. Het uitzicht was er wel ontzettend mooi. Ook op de andere stopplaatsen langs de rim had je prachtige uitzichten. Een groot verschil met de Grand Canyon is dat de steen hier roder is en je allemaal pilaren hebt, ook heb je maar aan een steile kant en kijk je uit over een vallei. In de verte kon je zien dat het in de vallei aan het regenen was terwijl wij in de volle zon stonden. Bob en ik hadden het er nog over dat elk park zijn eigen unieke vormen heeft.
In de loop van de middag waren we weer terug op de camping. Ik ging bij de receptie eens informeren of mijn collega al aangekomen was en op welk nr. hij stond. Het bleek dat hij 3 plaatsen verderop stond. Zij waren met 2 gezinnen op vakantie. Het was erg gezellig. Er waren 3 jongens van16 en 2x 14 jaar met I-pods en computers dus genoeg te spelen. We hebben samen gebarbequed op een geimproviseerde BBQ. Dat was wel erg gezellig. De hele avond hoorde je in de verte onweer maar op een enkele druppel na bleef het droog en werd het zelfs wat fris.

Vanmorgen zijn waren we bijtijds op weg naar Capitol Reef, na de 2 Nederlandse gezinnen gedag te hebben gezegd. Het bleek een prachtig mooie route te zijn met heel beijzondere landschappen. We zijn dan ook erg vaak gesopt om foto's te maken. Als we bij Capitol Reef aankomen gaan we dat eerst bekijken voor we naar de camping gaan. Vanuit de verte zagen we al dat er enorme onweersbuien zaten, waar we achteraan reden. Op een gegeven moment is de weg helemaal aan het dampen van de regen die er gevallen is op de warme weg en even later is de weg helemaal wit van de hagel die er gevallen is. Bob rijdt maar even rustig aan. Aan de kant zien we ook een groep motorrijders staan, lijkt me niet lekker om zo'n hagelbui op je hoofd te krijgen. Bovendien rijden ze hier vaak zonder helm en motorkleding....  Bij Capitol Reef hebben we de bui ingehaald en stort het uit de lucht, geen hagel. De reef is een enorme wand van rood steen met weer allerlei grillige vormen, erg mooi. Ondanks de regen willen we toch een "scenic route" rijden, maar al snel houd dat op, want we zagen al enorme modderstromen langs de weg, maar die liepen even later ook over de weg. Bij de stroom stond een auto van een 'ranger', wat betekende dat we niet door konden, maar we konden hier ook niet keren met die grote bak. We stonden nog in dubio wat te doen, toen de ranger doorreed, zijn wij ook maar door de stroom gereden. Niet veel later was een tweede stroom over de straat, hier was de weg net even wat breder en met 3x steken kregen we de camper gekeerd en zijn we toch maar terug gegaan.
Bij de camping aangekomen, stortte het nog steeds van de lucht. We hebben wel een prachtige plek, langs de kant van de camping met uitzicht op Capitol Reef. Inmiddels is het wel droog geworden, maar er zitten nog allemaal donkere luchten om ons heen. Het voordeel is dat het nu relatief koud is, want normaal is het hier over de 40 graden. Morgen gaan we door naar het volgende nationaal park, Arches.

Groetjes Janetta

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie