11 t/m 14 juli

Door Soentken - A long time ago

Santa Monica
Hotel Loews, 1700 Ocean Ave

Dag 1: Vertrek

Eindelijk is het dan zover,,,, We gaan vertrekken! We pakken de trein van 6.50 naar Schiphol en zowel de treinreis als het inchecken verlopen voorspoedig. Bij de gate zien we dat meer mensen het plan hebben opgevat om naar LA te vliegen (oa een klasgenoot van Pien en zijn familie). Het boarden duurt wat langer dan gepland en met enige vertraging gaan we op weg. De piloot trapt 'm flink op z\ n staart en uiteindelijk zijn we vroeger dan verwacht in Amerika. Op het vliegveld proberen we contact te leggen met de buitenwereld, lees voetbalwedstrijd, maar dat hadden we misschien beter niet kunnen doen...

Per shuttlebusje worden we naar de autoverhuurder gebracht. Welkom in de wereld die commercie heet! Als we onze besproken auto willen ophalen, wordt ons een upgrade naar een veeeeeeeeeel grotere auto aangeboden, die we natuurlijk nodig hebben met al die kinderen en bagage. Hierover had ik tijdens al mijn voorbereidend werk natuurlijk al gelezen en na even doorvragen, blijkt deze upgrade ons $ 55,- per dag te gaan kosten, dus bedanken we voor het "vriendelijke" aanbod. Dan blijkt onze auto ook nog eens een ruim bemeten exemplaar te zijn voor 8 personen en meer dan genoeg bagageruimte…..en kunnen we op weg naar Santa Monica onze eerste stop deze vakantie.

Na even wennen aan de automaat, het verkeer en onze Garmin reisleidster met Amerikaans accent arriveren we veilig en wel bij Hotel Loews waar we worden opgewacht door een legertje jongens die onze auto gaan parkeren ($ 34,- pd), bellboys die onze koffers naar de kamer willen brengen (tip), receptionist die vraagt of Holland en The Netherlands hetzelfde zijn en onze kamer die nog niet klaar is. Hoewel de vermoeidheid begint toe te slaan geven we de koffers in bewaring en gaan we op verzoek van de dames…shoppen. We lopen naar Third Street Promenade en gaan los bij Forever 21 en Abercrombie maar dan is de koek op, strompelen naar het hotel om nog even iets te eten en liggen om 7 uur ‘s avond locale tijd in bed. We zijn er van overtuigd dat we voor dag en dauw wakker zijn, maar worden pas om 7 uur ‘s ochtends weer wakker. Hoezo moe…..?!

 

Dag 2: Universal Studios

Vandaag hebben een uitstapje naar Universal Studios gepland. Onze “reisleidster” wijst ons perfect de weg door de drukke ochtendspits van Los Angeles. We kiezen voor de VIP parking, waar onze auto keurig wordt geparkeerd en we voor de ingang van het park kunnen uitstappen. Het is nog niet druk dus we kunnen zo doorlopen en onze tickets inruilen voor de zgn Front of Line passen en dat is fijn! Nergens hoeven we in de rij maar gaan we langs de rijen vooraan staan en weg zijn we. We beginnen met de Studio Tour. We worden in een soort treintje over de sets van verschillende films en tv series gereden. De tour wordt afgewisseld met attracties, zoals King Kong 3d animatie die zo echt lijkt……..je weet gewoon niet wat je overkomt zo gaaf! We worden achterna gezeten door Norman Bates, aangevallen door Jaws en worden belaagd door mummies. Na deze ervaring (Mees wil nog een keer) gaan we naar de Waterworldshow. Ook dit is weer een spektakel met stunts, vuurwerk en zelfs een vliegtuig dat nog net op tijd weet te landen….We worden vervolgens misselijk in een zeer korte maar heel heftige en donkere 8baan (Mees huilen), nat ( en dan bedoel ik NAT) in weer een andere 8baan (Mees weer huilen), nog misselijker in Simpson the Ride (een 3d 8baan), supergaaf maar hoe misselijk wil ik mezelf hebben…We doen wat shows en eten het een en ander, en als we alles(!) hebben gedaan, gaan we moe maar voldaan weer op Santa Monica aan. Ook vanavond eten we in het hotel, want we zijn te moe om nog de straat op te gaan en een restaurant te zoeken (Pien slaat het diner gewoon over). Om half 9 local time (in Nederland is het dan half 6 ’s ochtends) doen we onze ogen dicht en vallen als een blok in slaap!
 

Dag 3: Home of the Stars tour en fietsen over het strand van Santa Monica.

Beverly HilsVandaag worden we om 7.45 opgehaald door een busje om ons langs de huizen van sterren in Beverly Hills en Belair te laten vervoeren. Stipt op tijd staat het busje voor de deur, maar in plaats van direct met de tour te beginnen, worden we naar een verzamelpunt gebracht, waar we pas om 9.30 in een ander busje stappen voor de eigenlijke tour. Toch is het allemaal heel relaxt om te worden vervoerd. Bovendien ligt het verzamelpunt om de hoek van de Walk of Fame, dus die doen we ook meteen even… de hand en voetafdrukken van Mees’ Star Wars helden en van Indiana Jones, Harry Potter, George Clooney, Marilyn Monroe etc etc. Dan gaan we op weg naar Beverly Hills waar we veel hekken en heggen zien van Tom Cruise (vlag op het dak van zijn huis), David Beckham (3 ramen in de verte), Micheal Jackson (hek, hek en nog een hek), het hek van Justin Bieber (veel gezwijmel achterin, voor de niet-kenners: heeeeeeeeeeel knap tieneridool), het hek van de Jonas Brothers (iets minder gezwijmel, maar toch..), de beveiligingscamera’s van Orlando Bloom en dan…. Een echte ster (David Spade: nog nooit van gehoord). We rijden verder over Rodeo Drive en langs het Beverly Wilshire Hotel (bekend uit de film Pretty Woman) naar het Hollywood Sign (heel ver weg). Nu lijkt het of het een verloren ochtend was, maar dat is niet zo want the best is yet to come….Terug in het hotel besluiten we even te lunchen aan de rand van het zwembad, terwijl Mees en Roos een verfrissende duik nemen en dan…..zitten we ineens naast AL PACINO! Gewoon naast ons aan het zwembad met vrouw en kinderen. Wel haast onherkenbaar (we dachten eerst dat het de gitarist van de Rolling Stones was, je weet wel die met die heroïne looks).

Na de lunch gaan we op de fiets van Santa Monica naar Venice Beach een leuke en mooie tocht langs de Pacific Ocean. Vanavond gaan we voor het eerst uit eten, want we zijn nu al een beetje over onze jetlag heen. We gaan kreeft eten bij The Lobster aan het begin van de Santa Monica pier en daarna flaneren over de pier die volstaat met kermisattractie. Blijkbaar zijn de meiden alle 8banen nog niet moe en om het af te leren gaan ze nog een rondje, Mees hoeft niet zo nodig meer…..

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!