New York, onze eerste 4 dagen

Door Dennis en Irene - 10-08-2010 18:20 New York, dinsdag 10 augustus

Dit is alweer onze laatste dag in New York, vanmiddag vliegen we door naar LA. Afgelopen zaterdag zijn we rond 12u aangekomen en na een uurtje waren we ook door de douane. Volgens het vliegtuigpersoneel hoef je het groene formulier I-94 niet meer in te vullen, dat is een formulier waarop je invult waar je vandaan komt en waar je verblijft. Dit heb je ook al ingevuld op je VISA-waiver formulier en op een ander formulier wat je weer af moet geven als je door de douane gaat. Maar sta je eenmaal in de rij dan moet je toch ook nog het I-94 formulier invullen (je hebt toch niets beters te doen), wat je dan ook afgeeft aan de douane-beambte (die erg veel zin had in zijn werk.....not), en die het vervolgens gewoon verscheurd......... (dat krijg je met zoveel ambtenaren, ze moeten wat te doen hebben....)

Toen met de taxi naar het hotel, neem vooral geen sjaggeraar staat er in de boekjes. En wat nemen wij.... een egyptische sjaggeraar. Maar hij sjaggerde niet en heeft ons netjes afgezet bij het hotel, tegen een goede prijs.

Aangekomen bij het hotel eerst even omkleden. Wat is het hier warm en benauwd zeg, alsof het elk moment kan gaan regenen, maar dat doet het dus niet.
 
Met de metro (het is echt net als op TV, af en toe waan je jezelf in CSI New York of Ghost) naar 42nd Street Times Square. We hebben een wandeling gemaakt, geprobeerd volgens het boekje maar door de drukte en het lawaai raak je soms even de weg kwijt. Uiteindelijk zijn we geland in Bryant Park, een stukje groen midden op Times Square. Daar  hebben we ons eerste biertje gedronken en na bijna klokje rond wakker te zijn, waar Dennis overigens het meeste moeite mee had, hebben we de metro naar het hotel genomen. De metro rijdt hier 24u per dag, alleen niet alle lijnen. Dus je moet wel even goed lezen welke lijn je moet hebben, maar het is wel goed georganiseerd.


Zondag hebben we doorgebracht in Central Park (en niet eens alles gezien), wat een oase van rust vergeleken bij Times Square. In het weekend mogen er ook geen auto's door, dus je hoefde ook niet op het verkeer te letten, behalve dan de fietsers, hardlopers, skaters, paard en wagen en fietskarretjes. Op verschillende hoeken staan mensen muziek te maken, bijna overal staan bankjes langs de weg, op de grote velden wordt gesport (honkbal, voetbal) of lekker gepicknickt met de hele familie. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier op een mooie zondagmiddag lekker gaat relaxen.


's Avonds zijn we naar de New York Yankees tegen de Boston Red Soxs (honkbal) geweest. Wat een happening zeg. En wat een groot stadion. We hebben nog even snel wat buiten het stadion gegeten, maar in het stadion kun je ook hele maaltijden krijgen (pizza, patat, garnalen, popcorn (met zo'n emmer doe je de hele week). En dan begint de wedstrijd. Eerst wordt iedereen op het grote scherm benoemd, beginnend met de tegenpartij. En dan hoor je dus bij 11 namen alleen maar boe-geroep en een heel klein beetje gejuich. En dan de namen van de Yankees. Let's make some noise !!!
Hoezo trots op Amerika ;-).
   

Dan volgt het volkslied en daarna begint het echt. En dan begint het ook op de tribune, er wordt bier verkocht (je moet wel je ID laten zien), popcorn, cracker jacks, hotdogs, water, je kunt gewoon op je plek blijven zitten.  Tussen de innings door heb je muziek en reclame, heel veel reclame. Met een beetje mazzel win je als publiek ook nog wat, er wordt ook van alles weggegeven. Verder is zo'n wedstrijd veel kijken naar mannetjes die stilstaan, en als er dan iemand tegen de bal geslagen heeft is er  even spektakel, maar dat is na 10 seconden ook weer over. De Yankees wonnen uiteindelijk met 7-2. Wat ons ook verbaasde is dat het uit en thuispubliek gewoon bij elkaar in het vak zit, dat er  wel veel politie op straat is, maar dat er niets gebeurd, iedereen houdt zich netjes aan de regels. O ja, tussen de 7e en 8e inning (in totaal zijn het 9) wordt ook nog even het volkslied gezongen, zie je het al voor bij Ajax-Feijenoord, dat 10 minuten voor het eind het Wilhelmus wordt gespeeld?

Gisteren zijn we downtown geweest, beginnend bij Ground Zero. Er is hier alweer een hoop bedrijvigheid en op de plek van de TwinTowers wordt al weer druk gebouwd. Als je de plek ziet kun je direct voelen wat er negen jaar geleden is gebeurt. Wij stonden voor het Millenium Hilton Hotel en vonden dat al hoog, het blijkt dat de TwinTowers vier keer zo hoog waren.....We hebben  aardig wat kilometers gelopen, en ook aardig wat dingen gezien. Je kunt natuurlijk met de boot naar het Vrijheidsbeeld, maar dan sta je wel even in de rij. Vanaf de waterkant kun je haar echter ook zien, alleen niet van de voorkant, maar goed genoeg voor ons.
 

Via het Financial district, naar het Seaport historic district (met de Brooklyn Bridge), tussendoor nog even snel met de metro naar Queens toe om even een foto te maken van Flushing Meadows. Aan het eind van de maand begint hier de US Open. Grappig is dat aan de andere kant het New York Mets baseball stadium ligt. Vervolgens gingen we terug met de metro naar Chinatown (dan denk je echt dat je in een TV-serie loopt, het komt je allemaal zo bekend voor, het stinkt er wel naar vis trouwens) en Little Italy. Met de metro naar Greenwich Village om wat te eten (bij de Wild Wood BBQ, daar proef je dat het je vlees op hout gerookt wordt). We hadden hier overigens van alles 1-persoons porties (met zijn tweeën dus) en nog kregen we het niet op. Om 21.00 gingen we met de metro richting het Empire State Building om New York van bovenaf te bekijken. Gelukkig hadden we de tip gekregen om te vragen naar Express Ticket, je betaald dan wel wat meer, maar je wordt overal voorgelaten en je mag overal langslopen, je hoeft niet in de rij te wachten. Een uitstekende tip! Toen wij uiteindelijk na een uurtje weer naar beneden gingen stapten de mensen die achter ons in de rij stonden pas de lift in omhoog.


En nu liggen we met onze voeten omhoog in bed, die zijn niet gewend aan zoveel wandelen (slenteren eigenlijk) achter elkaar.

Zoals gezegd vliegen we vanmiddag naar LA, ik ben benieuwd of dat ook zo'n gejaagde stad is al New York. We blijven daar 2 nachten en gaan dan donderdag beginnen aan onze rondreis. De temperatuur in LA ligt op dit moment rond de 20 graden. Dat is even lekker, wat 30 graden in New York is eigenlijk te warm om zo actief te doen als wij hebben gedaan.

Dat was het even voor de eerste 4 dagen, 4 volle dagen wat voor ons echt een voorproefje is voor de rest van de vakantie. We hebben echt veel gezien (alles is onmogelijk), wat nu even kan landen voordat we weer allemaal nieuwe dingen gaan zien.

Tot de volgende keer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan