dag 6 en 7 / 10 en 11 augustus 2011

Door fam.Schreurs - 15-08-2011 15:08

Als we van Thermopolis naar Yellow stone rijden stoppen we bij het plaatsje Cody, hier ligt het Buffalo Bill museum waar we een kijkje willen nemen.

Een groot museum wat dus meer tijd in beslag neemt als we dachten maar wel leuk om te zien.

We eten wat in de camper besluiten snel door te rijden naar Yellow Stone.

De weg van Cody naar Yellow Stone leidt ons door een mooie canyon en dan komen we in de uitgestrekte naaldbossen van Yellow Stone.

Die nacht overnachten we bij de Fishing Bridge,om 21u00is er in het amfitheater elke dag een praatje door een ranger heel leuk met allemaal weetjes over Yellow Stone.

De volgende dag staan we op tijd op want er is zoveel te zien in Yellow Stone.

Als we over de Fishing Bridge weg rijden via de grand loop stoppen we eerst bij mud volcano , een kokende modderpot die een behoorlijke geur verspreid , daar kun je een rondje lopen over de vlonders en krijg je al een klein voor proefje van  de hot springs en geisers.

We rijden verder en plots staan er auto's stil, er zijn bizons te zien!

1 mannetje besluit de rivier over te zwemmen en achter onze camper de weg over te steken.

Echt cool!!

Ook liggen er enkele bullen langs de weg, een stukje verder zien we een hele kudde in de verte in de ' hayden valley ', prachtig om te zien.

Later horen we van een ranger dat het paringsseizoen is begonnen en in de weide is het nu 'party-time' , de bizons die je verspreid langs de weg vindt zijn de oudere mannetjes die niet zijn uitgenodigd op de 'party' , deze mannetjes zijn dus heeel humeurig en gefrusteerd en wensen dan ook duidelijk met rust gelaten te worden.

Zo tijd om verder te rijden naar de ' lower falls'  een wandelingtje bergaf , waarna we beloond worden met een prachtig uitzicht over de yellow stone canyon.

En dan mogen we het hele stuk weer naar boven lopen. Met een rood kopke kom ook ik boven aan.

We rijden verder naar de towerfalls , ook hier een wandeling naar beneden hier kunnen we zelfs helemaal tot aan de yellow stone river afdalen. Even aan het water voelen, Arno besluit zelfs pootje te baden, en dan een hele klim terug naar de camper.

Als we richting mammoth hot springs rijden besluiten we halverwege een wandeling te maken, helaas kunnen we de gewenste trail niet vinden en wordt het een kortere wandeling dan gepland.

In mammoth hot springs is het druk we zijn al gaar maar ook dit moet je gezien hebben.

Via een houten vlonder en trappen worden we dan ook beloond op een wonderbaarlijk natuurverschijnsel. Nadat we afgedaald zijn naar de camper besluiten we door te rijden naar de madison campground, onderweg staan wat auto's stil , ja hoor een yellow-bellied marmot die lang genoeg blijft zitten voor de foto.

Op de madison campground hebben we geen stroom en geen water , maar het is wel een camping zoals die hoort te zijn een mooi plekje tussen de bomen met een vuurring , we sprokkelen wat hout en maken een vuurtje. En om 21u00 lopen we naar het amfitheater om naar de ranger te luisteren.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan