Dag 15 en 16 / 19 en 20 augustus

Door fam.Schreurs - 21-08-2011 16:17

19augustus

We verlaten Zion via dezelfde weg als we gekomen zijn en moeten weer door de mt.carmel tunnel, door de ze tunnel moet de camper in het midden rijden ander past hij niet.  Het verkeer aan de andere kant wordt tegengehouden , de laatste auto krijgt een stok die hij aan de andere kant van de tunnel weer moet afgeven , zo weet de ranger wanneer de laatste auto de tunnel heeft gepaseerd! Met de camper kost je dit 15 $ een retourtje!

Als we bij lake powell aankomen is het snikheet dus we besluiten rustig aan te doen en te wachten tot de ergste hitte voorbij is. Ik doe nog maar een wasje in het washok is tenslotte airco.

20 augustus.

We bezoeken de antelop canyon, deze behoort aan de navajo indianen en kan alleen met hun bezocht worden.

Even voorbij Page ligt hun grondgebied, om dat te betreden moet je natuurlijk betalen, dan kun je je auto parkeren en vervolgens kaartjes kopen om met de jeep of pickup naar de canyon te worden gebracht.

Wij gaan met Ireen een indianen vrouw die ons in haar pickup op bankjes propt met een aantal andere mensen. Bij de canyon neemt ze de fototoestellen van iedereen en stelt ze in , zo zegt ze " now you can make nice picture's ".  De antelope canyon is een smalle en korte canyon waar je te voet doorheen  loopt, hij is bekend door zijn mooie  lichtinval waardoor je bijzondere foto's kunt maken. Het water heeft bijzondere vormen uit gesleten en nog steeds loopt de canyon af en toe vol water en  dan neemt het water wat zand mee waardoor hij weer dieper wordt. We (Arno , ik en Ireen)maken wat kunstzinnige foto's ahum en we lopen terug.  Ireen vraagt nog om een tip, natuurlijk hoe kan het anders.

Omdat het vroeg is besluiten we ook de horsehoe bend te bezoeken, deze ligt in de buurt en dan hoeven we daar morgen als we naar de grand canyon gaan niet meer uit te stappen.

De horseshoe bend is een hoefijzervormige bocht die de colorado rivier in een diepe kloof heeft uitgesleten , mooi om te zien. Maar het is erg warm dus we lopen terug, weer bergop (hijg hijg) en besluiten bij Mc Donalds te gaan lunchen. (die hadden we hier nog niet gehad). Daarna terug naar de camper en siesta in de airco of schaduw van de camper.

'  avonds maakt Arno nog maar eens de BBQ op gooit er 20 worstjes op (hij had een aanbieding gevonden) , helaas voor hem heeft iedereen genoeg na 2 stuks. Dus die mag hij morgen opeten!

Dan nog een kampvuurtje wat marshmallows en naar bedje.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan