Door de vallei, over de berg en terug - 24 juni 2012

Door Anouk Haak - 25-06-2012 17:26 We slapen lekker uit en beginnen onze route richting Zion National Park. Jasper mag kiezen uit drie routes, de korte, middellange of lange. Het wordt de middellange, wat betekent dat we Bryce Canyon overslaan, maar wel langs Cedar Breaks (de kleine, niet zo drukke variant van Bryce gaan). First stop: Starbucks voor koffie en als verwennerij een lekker stuk coffee cake als ontbijt. Vervolgens enroute. Als eerste rijden we over de Glen Canyon Dam. Hadden we al gezien, maar stoppen toch nog even voor een fotootje. Kunnen we gelijk even onze koffie opdrinken. Vervolgens door naar Kanab. Is eigenlijk een beetje een saai stuk. Het landschap kennen we nu wel en ook niet zo spectaculair, geen dorpen, geen mensen, geen beesten. Maar een beetje doorrijden dus. Vervolgens gaan we richting het noorden en passeren de oostgrens van Zion en komen menig Kerk van Jezus Christus en de Heiligen der Laatste Dagen tegen, de Mormoonse kerk. Ik herinner Jasper eraan dit niet te verwarren met de Mormoonse Fundamentalisten, die hebben inderdaad meerdere vrouwen. Het is zondag en de kerk gaat net uit, dus wel wat bekijks. Vervolgens rijden we weer in westelijke richting Cedar Breaks Mountain op. Het landschap veranderd naar vriendelijk groen, mooie valleien en weilanden met veel skiresorts en chalets. Fijne onderbreking! Mooie kreekjes en vijvers. Leuk om te zien. We passeren Navajo Lake. Een groot meer waar veel gevist wordt. Je kunt huisjes aan het meer huren. Vervolgens door naar Cedar Breaks National Monument. We rijden een prachtige route door de bergen en opeens zitten we al in Cedar City. Ik voel aan mijn theewater dat er iets niet klopt. Kijk op de kaart en ja hoor, ergens hadden we naar rechts gemoeten... Nu te laat en dus maar doorrijden. Over de interstate rijden we naar beneden en komen door mooie dorpjes als Laverkin en Hurricane. Zo hebben we eigenlijk een groot rondje om Zion heen gereden. Het landschap wordt weer oranje en rotsachtig, maar met veel meer groen op 'ground level'. Weer een ander gezicht. Gaaf hoe je in zo'n periode door zoveel verschillende landschappen rijdt. Vervolgens rijden we Springdale in. Onze eindbestemming voor vandaag. We slapen in het Majestic View Lodge. We krijgen een hoekkamer op de 2e verdieping. Met extra raam zegt de dame achter de balie lachend. Dat is leuk. Bij binnenkomst grijnzen wij ook breed uit. De kamer ziet er fantastisch uit, als een skichalet met bedden gemaakt van grote houten balken en dito stoelen. Het uitzicht vanaf het balkon is zoals de naam doet vermoeden: majestueus. We eten in het Steakhouse en Jasper drinkt het huisgemaakte bier. Smaakt goed en naar meer. Morgen misschien weer? Als beloning voor de wandelingen die we in Zion gaan doen. Tot dan!

Reacties

koos 25-06-2012 18:45

Leuk en fijn om te lezen dat als je samen een afslag mist, toch samen van de onverwachte toeristische routes kunt genieten. Proost!!

wilma 26-06-2012 20:56

Wat een fantastisch reisverslag maken jullie. Wij krijgen ook zin om deze reis te maken. Ik liep een aantal verslagen achter maar ben nu weer helemaal bij. Wat gaaf dat jullie het zo leuk hebben. Geniet er maar lekker van. Op de zaak gaat het top Anouk, we missen je helemaal niet :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan