Dag 10

Door Petra van der Neut - A long time ago

Dag 10

 

Menard is wat je met recht een shabby plaats kunt noemen. Links en rechts van de highway 83 bevinden zich wat huizen, veel loodsen, rommel, vage winkels en veel leegstaande vervallen gebouwen. De lokale supermarkt wordt gerund door een dunne, grauwige en knauwige  Texaanse. Maar gezegd moet worden dat dit zaakje wel een grote diversiteit aan spullen heeft waar we dus gister een heerlijk stuk BBQ vlees hebben gescoord!

De liquorstore wordt echter bemand door een uitermate verzorgde Mexicaanse dame die ons ook wijst op het lokale historisch erfgoed.

Toen we gister een poging deden het kleine katje te redden en daarvoor advies vroegen aan een toevallige passante, kregen we de indruk dat de regionalen niet erg gecharmeerd zijn van kleine huisdieren “They are all over the place! Take care, they all have rabies!” Maar de wat eigenaardige campground eigenaar, een vermoedelijke autist van het kluizenaarstype, heeft twee prachtige dieren die zich relaxed over het terrein begeven: een border collie en een siamees! Deze laatste beauty kwam ons gister met een bezoek vereren, echt op de manier zoals Siamezen dat kunnen doen.

Nadat we ons vanmorgen hebben hooked of gaan we op weg naar de  lokale historische bezienswaardigheid: de ruines van het Presidio de San Saba, een restant van een fort uit de mid 18e eeuw, destijds bevolkt door Spaanse soldaten met als doel de regio te bewaken tegen vijandige aanvallen van bijvoorbeeld indianen. De huidige stenen van de ruïne zijn niet afkomstig van het originele bouwwerk uit 1757, de meeste stenen zijn in de 19e eeuw gebruikt voor het bouwen van huizen, kerken etc.

Na deze nodige opladen van onze uitgedroogde historische vakantiepijler begeven we ons op weg naar de volgende campground.

Tegen half 3 in de middag arriveren we op de Copperas Creek Park, aan Proctor Lake gelegen iets te noord oosten van Comanche. Proctor Lake, een stuwmeer is een project van een onderdeel van het Amerikaanse leger met als doel naast water en electra voorziening voor de regio het creëren van natuurlijke recreatie voor elke liefhebber, zo ook wij dus.

De tegenstelling met de campground van gister kan niet groter zijn: Prachtig aangelegd, keurig onderhouden, grote plekken met picknicktafels voorzien van een afdak zodat je altijd in de schaduw kunt vertoeven. De army-veteran aan de ingang van het park heet ons hartelijk welkom. Na de campers met alweer vertrouwde souplesse op hun plekken gezet te hebben  gaan we genieten van een welverdiende duik in het meer. De dag wordt afgesloten met een uitmuntend maaltje, dit keer niet bereid op de BBQ.

Reacties

Dinie A long time ago

Wat geweldig om te lezen allemaal,lijkt wel of ik er zelf bij ben. Zie het zo voor me. Och en die arme kleine beestjes !!!! Veel plezier nog en dikke knuffels van ons .... Dinie en kinderen en de rest
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!