Zaterdag 11 mei

Door Pierre Wendy Lot en Jep - A long time ago

Na het ontbijtje met eieren en bacon rijden we aan naar Holland!

We moeten even zoeken waar we moeten zijn. We gaan eerst naar de parade. Deze is er nu omdat Holland bekend staan om de tulpen. Deze week is er het Tulpen festival. Met de parade doen veel High schools mee met eigen fanfare, vlaggen meisjes, allemaal in de zelfde kleding. mooi om te zien. Alleen regent het en dat is jammer. We eten Elephant Ears..een soort platte oliebol met kaneel...heel groot. Iets wat ze hier altijd op festivals verkopen.

Tussen de middag lekker peperoni pizza.

Het weer klaart op...gelukkig. We rijden door naar Nelis Village. Een nagemaakt nederlands dorpje. Ze hebben er een kaasboerderijtje, ze maken kaarsen je kunt je verkleden en ze doen klompendansen. grappig om te zien. Nederland van vroeger.

Een oude man die hier werkt spreekt ons aan. Hij hoort dat we nederlands spreken. Hij praat ook nederlands maar  old dutch. Hij is in Iowa geboren en heeft nederlands van zijn oma geleerd. Zij was van Nederland. De man was denk ik rond de 75-80 dus zijn oma......leeft al lang niet meer. Hij is geintresseerd in waar we wonen, wat voor werk Pierre doet en wat we hier in de USA allemaal gedaa en gezien hebben. We kijken wat rond in het dorpje, de kinderen kunnen op de carousel en lot doet mee met de klompendans op haar eigen klompjes.

Tante Nelly zorgt voor het eten vandaag. We rijden naar de Walmart en ze koopt er een kip, aardappeltjes colesla en een brood. alles is warm dus we dineren op de parkeerplaats van de walmart.

Daarna rijden we er naar  Holland State park aan het Michigan meer en lake Macatawa. Bij lake Macatawa laten we een geluks ballon op die tante Nelly ooit van Monique heeft geklregen. Daarna kampvuur met marsmellows. Allemaal lekker douchen dan ruiken we weer fris!

Reacties

Fam. Gout A long time ago

Dat klinkt weer allemaal leuk wat jullie gedaan hebben.

Wij mogen weer gaan werken. Dus snel wassen en aankleden en dan de kids eruit trommelen voor naar de bobo te gaan. Morgen gaan we met mam naar de kinderboerderij.
Veel plezier nog de laatste week bij de famil

Annemie A long time ago

Toen ik de eerste foto zag dacht ik Vollendam ,maar ja ik weet dat jullie daar niet zijn en vind het mooi dat jullie daar in het deel geweest zijn wat Holland is ,.. zal ergens wel een aparte gewaarwording zijn of niet ,maar mooi om jullie te zien genieten:)
liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!