New York

Door Nicky & Rianne - 17-04-2014 04:16

Om 08:40 vertrekt onze trein richting New York. We nemen een taxi naar Union Station. We wachten voor de vertrekkende gate (het lijkt wat dat betreft net een luchthaven). We krijgen te horen dat de trein vertraging heeft, dit blijkt mee te vallen 10min. Later kunnen we boarden. Eenmaal in de trein is het pik donker, er blijkt een probleem te zijn met de motor. Na ong. 40min. Blijkt het probleem verholpen en vertrekken we richting New York. Het is een stoptrein dus we doen er zo'n 3,5 uur over. Dan komen we aan op Penn Station, je ziet meteen een enorm verschil vergeleken met Union Station het is aanzienlijk drukker. We gaan richting het hotel. Het heeft een prachtige ligging, en we hadden een kamer geboekt met een gedeelde badkamer. We krijgen voor vannacht een upgrade naar een kamer met privé badkamer, morgen voor de laatste nacht zullen wij nog moeten verhuizen van kamer.

Nadat we onze koffers hebben gedumpt in de kamer gaan we erop uit, het is echter al de hele dag erg slecht weer. Het regent non stop. Toch lopen we eerst naar Times Square en Broadway. Hier kijken we wat rond en shoppen we wat. Het begint steeds harder te regenen en we besluiten terug naar het hotel te lopen. 

Wanneer we wakker worden voelt het koud aan in de kamer, ik kijk naar buiten en het is koud! Het vriest en zo te zien heeft het vannacht gesneeuwd. We springen onder de douche, kleden ons dik aan en zetten onze koffers gereed(zodat deze verhuisd kunnen worden naar onze nieuwe kamer) en gaan erop uit. Eenmaal buiten is het inderdaad steenkoud, maar volop zon! Wat willen we nog meer! We hebben een druk programma vandaag. We besluiten eerst richting de Empire State Building te gaan, maar daar aangekomen staat er een enorme rij! We besluiten nu niet te wachten, aangezien er nog zoveel op het programma staat. We gaan richting de metro en stappen uit bij de Brooklyn Bridge, hier lopen we op en maken wat fotootjes, daarna gaan we richting de 9/11 Memorial. De entree tot de Memorial is gratis, echter wordt er een donatie gevraagd. Je mag zelf bepalen hoeveel. Daarna moet je door de security check, net of je je op de luchthaven bevindt. De Memorial is mooi opgezet, er zijn twee grote Pools waar alle namen van de slachtoffers in gegraveerd zijn. Het maakte veel indruk op mij, de beelden flitsten door m'n hoofd, twee vliegtuigen die in de twin towers vliegen, de twin towers die instorten, de mensen die geëmotioneerd om zich heen kijken en helemaal wit zijn van al het stof. Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Dan gaan we door richting Battery Park. Van hieruit zien we de Statue of Liberty, we besluiten niet de Ferry te nemen, het is hier zo koud dat we besluiten om richting de metro te gaan. We rijden helemaal door tot aan Central Park en lopen het park zo goed als helemaal door. Fantastische plek, en voor de New Yorkers helemaal lijkt mij.
We komen bij Broadway en lopen deze helemaal af. We shoppen nog wat laatste dingetjes en maken nieuwe foto's bij Times Square, nu zonder regen :). Dan lopen we opnieuw richting de Empire State Building en wederom een enorme rij! Nu nog langer dan vanochtend. We besluiten niet in de rij te staan, tegen die tijd dat we aan de beurt zijn zal het compleet donker zijn. We gaan nog wat eten en gaan terug naar het hotel. Onze koffers inpakken en voorbereiden op onze terug reis morgen!

Reacties

Jeannette 17-04-2014 07:45 {{button-19409}}

Het was weer leuk om jullie verhalen te lezen, een hele goede terugreis meiden!

Rietje Vermeulen 17-04-2014 11:16 {{button-19416}}

Hoi wichter,

We hebben weer genoten van jullie verhalen. Helaas komt er weer een einde aan en ik wens jullie een goede terugreis.

winda 17-04-2014 16:34 {{button-19420}}

was leuk zo met jullie n tripje door Usa. have safe trip and welcome back. lieve groet

Betty 17-04-2014 17:46 {{button-19422}}

Wat gaat het snel voorbij als je dagen zo goed gevuld zijn met allemaal mooie herinneringen! Veilige thuisreis! Bedankt voor jullie verhalen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan