We zijn er. SanFrancisco.

Door Fam van der Deure - A long time ago

Na heel veel uren reizen: trein,vliegtuig,loopbanden, inchecken,uitchecken, vertraging, wachten, in de rij staan, in de tijd teruggaan, overstappen, wachten op de bagage, weer opnieuw inchecken, douane, wachten, vliegen, wachten, bagage ophalen, busje in naar het hotel. In totaal 23 uur onderweg geweest. Via Amsterdam naar Houston naar San Francisco. We zijn moe, maar hebben in ons hotel lekker bijgeslapen. In de Japanse wijk is het goed toeven. Het weer is aangenaam niet te heet. We hebben alle 4 zo onze eigen manier van kijken. Amerika is anders maar ook bekend. Alles is meer en groot. We maken al meteen kennis met de refill. Je beker is nog niet leeg of wordt weer bijgevuld. Wel veel maar niet altijd even lekker. Leon kijkt vandaag vooral naar de auto's. Zita ziet de mensen, starbucks en de winkels. HJ het uitzicht door het hoogteverschil in de straten van SF. Ik zie de huizen in een oud koloniale stijl. Kleur, pilaren, mooie planten die bij ons binnen staan, maar hier in dit klimaat mooi buiten staan te groeien. We lopen vanaf ons hotel in de richting van de beroemde Golden Gate Bridge. Het is heerlijk rustig hier. Niet wat ik had verwacht. We lopen door een groot park tussen hoge grote bomen naar de haven. HJ en Zita zien zelfs nog een Havik. De brug is omgeven door mistflarden en we besluiten het bij dit uitzicht te houden en door te lopen naar het beroemde Alcatraz. Het blijft vandaag bij het van een afstand kijken. 1 Dag is niet toereikend om alles te beleven en het wandelen doet ons goed na het vele zitten tijdens de reis. We komen nog langs het indrukwekkende Palace of Fine Arts waar ik ook best eens naar binnen wil.  Vanaf daar lopen we weer terug om de wedstrijd tussen Brazilie en Duitsland te kunnen zien in een Italiaans cafe met 3 grote TV schermen. Een pizza en met verbazing toekijken hoe de ene na de andere goal valt. Brazilie is in shock. Wij zijn benieuwd hoe het morgen met die andere halve finale zal gaan. Morgen gaan we ook de camper ophalen en zullen we dus onderweg ergens een plekje moeten zoeken van waaruit we de wedstrijd kunnen volgen. Het valt overigens nog niet mee om contact te leggen met de verhuurder van de camper. Doordat iedereen wij incluis tegenwoordig een GSM heeft is gewoon telefoneren een stuk moeilijker geworden. De telefoon op de kamer werkt niet meer. We kopen een prepaidkaart en proberen het op die manier. Het antwoordapparaat maakt ons nog niet wijzer. Ook de wachtwoorden die overal nodig zijn maken de zaken niet eenvoudiger. Maar goed, de wifi in het hotel werkt goed dus tijd om even aan het reisverslag te werken. Het is nog even wennen aan het met zijn allen onderweg zijn, maar ons avontuur is wel echt begonnen.

Reacties

els van de pavert A long time ago

dag Familie van der Deure,
Ik volg jullie spannende vakantie met heeel veel interesse. Nog een paar maanden en dan ga ik ongeveer dezelfde reis maken.
Al een spannend begin en 24 uur onderweg, pfff , ja je moet wel creatief zijn. Ik ben benieuwd of jullie de wedstrijd vanavond kunnen zien.
Geniet van jullie eerste dag camper.

Aga A long time ago

Wat goed: nu al weer een verslag! Ondanks de onvermijdelijke jetlag. Alleen voor het weer is het al een goede keus om op reis te zijn. Hier voor de tweede dag een constante stevige regen waar je echt niet in wil zijn. Dus ik ga vandaag zowiezo niet hardlopen hoor Nicolette!

Jannie A long time ago

Herbeleving ten top! Zie het zo weer voor me. En allemaal spannend, wees gerust, die Camper staat er echt wel!
xx

Nina A long time ago

Jullie zien allemaal wat anders... "Hey, kijk eens links! Ow ja, dat bedoel ik ook..." (=rechts). Die komt ook uit USA. Veel (kijk) plezier op deze bijzondere reis! Dikke kussen!

Ingrid A long time ago

inderdaad het regent hier de hele dag al pijpestelen! Klinkt lekker relaxed San Fransisco.
Leuk om te lezen allemaal.
X

Riky A long time ago

Wat indrukwekkend om te lezen wat jullie meemaken en zien. Nog veel plezier in Amerika.
Ik ga nu tv kijken...spannend NedArg!!

Bep A long time ago

wat een geweldige reis! Genieten, en ik geniet mee van verslagen en foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!