Dag 3 & 4

Door L. Viergever - 10-09-2014 19:36

Dag 3:

Wederom vroeg uit de veren voor het inleveren van de fietsen en een ontbijtje bij Tim Hortons. Voor 12 uur uitgecheckt bij het hotel en een taxi genomen richting Delta waar het pickup-point van Cruise Canada is gelegen. Een uur te vroeg aangekomen maar gezien de drukte kon dit geen kwaad. Stipt half 2 werden we naar onze camper gebracht. Wat een bakbeest, 30ft, ofwel een dikke 9 meter lang. Na een korte instructie zijn we vertrokken richting Tsawassen om de pond van 03:00 pm naar Vancouver Island te halen. Het uitzicht onderweg naar en gedurende de overtocht was werkelijk adembenemend. Eenmaal aangekomen op Vancouver Island hebben we een supermarkt opgezocht waarna we richting een kennis van Brenda zijn gereden, welke op Vancouver Island woont en ons had aangeboden daar een nacht te verblijven. We konden daar aansluiten op elektriciteit, water en afvoer van grijs en zwart water. Gesetteld en wel kon iedereen zich klaarmaken voor een eerste (koude) nacht in de camper.

Dag 4:
Vanaf Rudy en Miep zijn we met een tas vol folders en tips over Vancouver Island met de camper naar Victoria gereden waar om 12:30 pm een whale watching tour op het programma stond. September, welke bij de organisator ”Prince of Whales” voornamelijk bekend staat als de maand van de Humpbacks en Killer Whales toont zich vandaag met 25 graden en een strak blauwe lucht wederom uitermate geschikt voor Whale action! Vrij direct na vertrek vanuit de haven werd onze schipper door een collega getipt over een Humback, eenmaal aangekomen was deze net onder gedoken en zou het ongeveer 11 minuten duren voor deze weer boven kwam om lucht te happen. Na een aantal keer zijn rug te hebben laten zien en het welbekende omhoog spuwen van lucht komt dan eindelijk die kolossale staart omhoog, wat een uitzicht! Na een drankje en een snack op een zonovergoten terras in Victoria zijn we richting Nanaimo gereden om de camper te parkeren op Living forrest ocean campground. Again; what a view!

Foto’s van onder andere de camper en de whale watch ervaringen zijn weer rechts te vinden in het fotoalbum.

Groeten en tot later, LaMaBreMa

Reacties

Sven 10-09-2014 19:55

Klinkt gaaf zeg!
Wacht op foto's :-)

Karin en rob 10-09-2014 20:18

Wat lijkt me dat geweldig zeg, om zoiets in het echt te zien!!! Jeetje. En wat leuk dat ik vorige week die documentaire over Vancouver island heb gezien, kan ik me een beetje voorstellen welke indrukken jullie daar opdoen!! Have fun, and........mind THE black bears!!! ( en iedere andere kleur 😄)

Karin 10-09-2014 20:25

Klopt het dat de foto 's nog niet in het album staan?

Helen 11-09-2014 08:53

Jullie zijn zelf net walrussen in die pakken. Maar het was jullie lucky day , toch een visje gespot.

lia 11-09-2014 12:51

prachtige foto van die staart, zal schitterende ervaring geweest zijn !!!

Tineke en Wim 11-09-2014 18:17

Wat een leuke foto: Klaar voor de whale watch!!

Lidy en Marc 12-09-2014 08:27

Het lijkt me echt heel indrukwekkend zo'n "whale" te zien! Wat een mooie natuur hebben we toch nog! Daar moeten we echt zuinig mee omgaan!

Hennie 12-09-2014 15:46

Wat een mazzelaars dat jullie die walvis zo goed op de foto hebben.
Meestal lukt dat nooit zo goed.
Gave camper en ook erg mooi daar hoor.
Staat ook nog op ons lijstje om daarheen te gaan.
Veel plezier !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan