5 - 6 augustus Clearwater Falls

Door Martin de Leng - A long time ago

5 = 6 augustus Clearwater Falls

 

Ja hoor hij is jarig, hieper de piep!!! De kamer versierd met slingers en ballonen en verse koffie en croissants op de kamer voor een overheerlijk ontbijt, wat een verwennerij op je 52 ste verjaardag in de jungle van Canada! We vertrekken na het ontbijt, helaas is er een buitje regen begonnen die niet het idee geeft vandaag nog te stoppen, maar we zitten droog in onze Sorento en gaan vol goede moed op stap naar Clearwater! Na wederom een prachtige tocht laten we de Rockies achter ons en dat zie je direkt aan het landschap, waaar de Rockies je een gevoel geven van ruigheid en puurheid veranderen de bergen hier in een wat meer herkenbaar type landschap, Ardennen (alleen wat hoger) of Alpen. We gaan weer in een andere tijdzone ook waardoor alles volledig anders leek. We maken een lunchstop bij de alom bekende hamburgertent Log in pub in Avona, serveerde meer dan 250.000 hamburgers de afgelopen 25 jaar. Typische bikers tent waarbij moeders de baas was van 64, geweldig. Ze ware allemaal nog een beetje duf en suf ze hadden de afgelopen dagen meer dan 200 bikers over de vloer gehad!!! Ik kreeg de best burger in town de steakburger, was inderdaad een feestje en het feestje was compleet met de kaarsjes van de hema; HAPPY BIRTHDAY oh wat was ze blij en ik ook met kaarsvet over het broodje. Gas erop en weer op weg naar Clearwater at the falls, als we aankomen moeten we lachen echt een typisch Amerikaans motel! Maar eenmaal ingecheckt blijkt ons gevoel gelukkig niet helemaal waar, prima ruime kamer met zelfs een balkon met stoeltjes! Na een korte refreshment gaan we nog op stap naar de Helcken Falls, drie keer hoger dan de Niagara falls, stukje smaller maar zeer imposant. Als laatste voor vandaag rijden we ook nog door naar Ray’s farm, deze goede man hielp begin 1900 de zieke indianen……eigenlijk hopen we daar toch nog beren te spotten echter helaas! We eten in een grill restaurant niet ver van ons hotel:  Hop ’n hog, lekker stuk vlees met een serveerster uit London en ja zo dronk ze ook!!!!

 

De dag erop 6 augustus gaan de kids met Jacq nog een trail lopen om onder-achter de Falls te kunnen lopen. Ze maken een spectaculaire tocht om daar uiteindelijk aan te komen! Een glibberige tocht terug en iedereen is weer veilig op de kamer. We gebruiken de namiddag om ff lekker niks te doen, lezen, chillen, enz. we eten ’s avonds in de painted turttle aan het Dutch Lake, we zoeken een aanleiding voor de naam….Dutch! we geven op en vragen het de serveerster….er groeien een soort van lelies langs de oevers en dat zou een verwijzing zijn naar Nederland, oke…..heerlijk gegeten en voldaan terug naar de kamer. Een ouderwets spel pesten maakt de sfeer grimmig en voldaan gaan we naar bed morgen lange tocht voor de boeg!https://object.api.ams.fuga.cloud/swift/v1/b96095ec4b3f4d93a08af1d16cc324b7/travel-report-dynamic/7527/album/55350.2332.333e.JPG">

Reacties

(oom) Joop A long time ago

Jullie slapen nog en ik zit al weer achter mijn pc om een reactie te plaatsen. Jouw 7 augustus verslag kwam pas vanmorgen binnen! Dus nu pas gelukwensen voor je 52ste jochie!! 30 jaar jonger, voortaan toch maar weer u zeggen.
Ik volg jullie en geniet op afstand mee!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!