Vancouver here we come

Door Martin de Leng - A long time ago

Het is vandaag 14 augustus en vandaag vertrekken we van Vancouver Island naar de grote stad...Vancouver! We doen lekker op ons gemak en sommige gaan nog even wandelen, andere pakken nog een sportschool en er wordt zelfs nog even gerend! Na een ontbijtje in het hotel pakken we de koffers weer op en vertrekken naar de Ferry, die Ferry is niet onderdeel van onze perfect timing, lukt het vandaag? Na 45  minuten rijden arriveren we op de terminal, de afvaart van 12.00 ligt nog aan de kade, het is een kwartier voor en we kunnen nog een ticket kopen, lukt het vandaag? We staan keurig in de lanes te wachten en ik vraag nog vriendelijk aan een collega bestuurder gaan we nog mee? Ja zeker 100%, mooi! Een minuut later gaat haar lane rijden en is zij een van de laatste die aan boord gaat….wij dus niet!!! Gelukkig is het hier maar een uurtje wachten op de volgende dus 1300 scherp vertrekken we! Oh ja lieve lezers ik ben nog niet vaak teruggekomen op een eerder verslag maar ik ben gister een memorabele lunch vergeten te verslaan! Onze lieve reisleidster Jacq, had een geweldige lunchtent gevonden en inderdaad zag er helemaal gezellig uit dus wij een plekje in de tuin gevonden, helemaal mooi. Bij het lezen van de kaart kregen we het al een beetje ongemakkelijk, dit was wel heel gezond!!! Geweldig Sander en ik wagen ons aan een sapje waar de ober zelf wild enthousiast over was, oke oke, de dames blijven wijselijk aan het water. Even later krijgen San en ik een glas met oranje bubbelend goedje…….moet dit echt, de ober blijft enthousiast dus wij nemen een slok! Brrrr we bestellen eten waar we eigenlijk geen idee hebben wat we bestellen, maar oke, Sander neemt soep van oma, ik een platte met lekkere hapjes en jacq een salade en Iris een Thai curry. Geweldig mijn platter was een vogelzaad crackers met allemaal groetjes, Sander een bouillon met oma’s oog erin, Jacq had nog nooit zo’n groene salade en Iris had een kom vol groente slierten, het goede nieuws is we hebben wel vreselijk gelachen in de tuin van onze macro bioloog!!

Sorry we zitten inmiddels op de ferry en het is een heerlijke zonnige tocht door de vele eilanden voor de kust van Vancouver Island, geweldig, op trip advisor gelzen dat in sommige gevallen hier de Killer whales te zien zijn, dus ik heb mijn camera bij me bovendecks en ja zoals Corrie zou zeggen wel potverdomme daar zwemmen ze!!

Een hele kudde met orka’s passeren wij aan stuurboordzijde, dit is geweldig het toetje van Vancouver Island, we hebben nu alles gezien wat we wilde zien, de Beer, de Bald Eagle, de Whales, de zee otter, de zeeleeuwen, de zeehonden, helemaal top het toetje van het eiland!

Na een rustige tocht arriveren we in de haven van Vancouver en vervolgen we onze reis naar het hotel voor de komende twee dagen, laatste dagen Canada. In het hartje centrum ligt ons hotel, checken in en doen nog een city tour richting China Town, …..dont go there when it is dark…. aanbeveling van de reception desk! Het is geen spectakel, een mooie tuin maar verder geen gekke dingen, we gaan terug naar hotel zoeken een prima eettent, we gaan sushi eten, Shuraku-Sake-Bar-Bistro. Geweldige tent heerlijk alleen maar japanners, zalige verse vis, we vermaken ons prima!!!

 

Morgen gaan we naar Stanley park, fietsen huren en het park verkennen!!!

Reacties

Joke A long time ago

was weer een heel leuk verhaal. Veel plezier verder en de groeten aan iedereen !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!