Las Vegas

Door Sylvana - A long time ago

We hebben het trailer trash park overleefd en zijn op weg naar Vegas baby! We rijden door de Mojave Desert, prachtige vergezichten en we zien zelfs wilde ezels. Er staat een aardige wind waardoor het zand en stof opwaait. We krijgen een melding op onze telefoon: dust storm warning, avoid travel. Dat valt gelukkig mee, al hebben we wel een stukje waar we stapvoets moeten rijden omdat we geen hand voor ogen zien. Het is net mist, maar dan van zand. 

Dan zien we in de verte Las Vegas, je kan al duidelijk zien waar de strip is. Onze camping is aan de rand van de stad, we koken een goede maaltijd als stevige bodem voor een avond Vegas. Niet normaal. Het is net Disneyland voor volwassen. De hotels lijken winkelcentra, ze zijn enorm groot en er is werkelijk van alles te vinden. Ik zou er kunnen verdwalen. Uiteraard waar je kijkt staan er slots. De meeste mensen die er zitten vinden we gewoon triest, hoe ze achter zo'n machine hangen en hun pensioentje zitten te verspelen. Verder hangt er wel een relaxte sfeer, iedereen doet wat hij wil en het maakt niet uit hoe je er uit ziet, zelfs niet in de duurste hotels. Het is echt leuk om er mensen te kijken, je kijkt sowieso je ogen uit. Na een paar smakelijke biertjes gaan we naar ons 'huisje' en lekker slapen. 

Het is de volgende ochtend en we zijn alledrie een beetje zenuwachtig, want we gaan vliegen met een helicopter! We krijgen een veiligheidsinstructie en worden gewogen, aan de hand van ons gewicht wordt ons een plekje toegewezen in de heli. Dan stijgen we op, echt gaaf! En eigenlijk helemaal niet eng. We vliegen over lake Meade, een groot meer, en daarna ove de Hoover Dam. Geweldig om te zien. We vliegen langs een oude vulkaan en dan zien we een bergrand. We gaan er overheen en daar zijn we dan, in de Grand Canyon. We vliegen gewoon in de Grand Canyon. Immens groot en diep, onvoorstelbaar, heel gaaf. We hebben een gezellige piloot die veel vertelt, en er staat muziek aan die het gevoel van verwondering versterkt. Na de vlucht besluiten we nog naar de Hoover Dam te gaan, want daar zijn we vlakbij. Dit is ook weer onvoorstelbaar, wat een bouwwerk. Tof om te zien wat we al vaak in films gezien hebben, en er over heen te lopen. Vol indrukken komen terug op de camping, even eten en bijkomen. Die avond gaan we weer Vegas in, een drankje doen met onze buren uit Rotterdam! 

Reacties

Astrid A long time ago

Hahaha denk je van die Rotterdammers af te zijn, kom je ze daar ook nog tegen.
Wat geweldig Vegas

Juul A long time ago

Wat bizar is dat! Maar ja, Nederlanders kom je overal oo de wereld tegen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!