Vancouver, Manning park, Kelowna en Revelstoke

Door Marloes&DanielOnTour - 07-09-2018 02:29

Onze laatste ochtend in Vancouver is aangebroken. De camper konden we pas 's middags ophalen, dus in de ochtend zijn we nog de stad ingewandeld. We zijn de stad nog op hoogte gaan verkennen bij de Vancouver Lookout. Je gaat hier met een doorzichtige lift zo'n 168 meter de lucht in (dat vond vooral ik erg leuk ;-)) maar eenmaal boven heb je een fantastisch mooi uitzicht over de hele stad. Vanaf hier kun je ook Vancouver Island en Burnaby zien, wij we de laatste dagen door gaan brengen. Na de Vancouver Lookout zijn we nog langs de Steamy klok gelopen (dit is de nog enige werkende stoomklok ter wereld) en als afsluiter lekker wezen lunchen. Tijd om de camper op te halen!

 

 

Rond 15.00 uur hebben we die dag onze camper opgehaald en zijn we meteen richting Manning park gereden. Hier kwamen we rond 20.00 uur aan, vlakvoor het donker werd. De nacht was echt super koud (buiten rond het vriespunt) en omdat deze camping geen hooked up plaatsen heeft, hadden we geen verwarming. Was geen fijne nacht dus, maar hierdoor wel erg vroeg wakker. Bij het daglicht zagen we dat het een erg mooie natuur camping is. We zaten direct aan het Lightning Lake, waar we een ochtendwandeling hebben gemaakt. Echt prachtig was dit! Er was wel een waarschuwing voor beren, maar die hebben we (gelukkig of helaas) niet gezien. Na onze wandeling zijn we richting onze volgende bestemming gegaan, Kelowna.

 

De route naar Kelowna vonden we iets minder. Kelowna zelf is een redelijk grote stad, langs het meer van Okanagan. Dit meer is 135 km lang, dus erg groot. In de omgeving vind je erg veel fruitteelt, wat de lokale boeren ook verkopen. De buren van de camping waar we stonden (Orchard Hill RV Park) maken ook zelf appelsap. Ze gebruiken hiervoor 4 soorten appels en voegen verder niets toe. Erg lekker is deze appelsap, en van nature lekker zoet. We hebben hiervan 5 liter meegenomen (super goedkoop, kostte 12 dollar, dat is ongeveer 8 euro) heerlijk voor bij het ontbijt. De volgende ochtend zijn we nog Kelowna ingereden, en een wandeling langs het meer gemaakt. Dit was niet heel bijzonder, dus we zijn hierna snel weer richting bestemming nummer 3 gegaan, Revelstoke.

De route naar Revelstoke was een stuk mooier, dus het was genieten van het uitzicht. Tussendoor zijn we nog een aantal keren gestopt om te lunchen en voor een fotomomentje ;)

Inmiddels zijn we aangekomen op de camping in Revelstoke. We zitten aan het Williamson Lake, ook weer een mooie locatie. Er loopt hier wel 'ergens' een beer rond, dus ben benieuwd of we straks of morgen onze eerste beer gaan spotten... Vanavond gaan we relaxen en misschien nog een rondje lopen. Morgen ochtend hebben we een mooie wandeling op de planning staan, voordat we doorrijden naar Banff. Hier blijven we 2 nachten, dan hebben we wat meer tijd om de omgeving te verkennen. We houden we jullie weer op de hoogte!

Reacties

Peter 07-09-2018 06:35 {{button-55415}}

Super gaaf zeg! Mooie foto's! Bevalt de camper goed?
Veel plezier met jullie reis!

Melissa 07-09-2018 06:53 {{button-55416}}

Mooie ‘fotomomentjes’ ;)
Wat schrijf je leuk zeg!! Zelfs toen je begon over die zelfgemaakte appelsap begon ik speeksel aan te maken. Blijf lekker schrijven en neem ons mee op jullie geweldige reis.

En die voorzichtig! Met al die beren op de weg :p

Dikke knuffel

Evelien 07-09-2018 09:36 {{button-55420}}

Wat een mooie omgeving en wat bijzonder die stoomklok. Fijn dat jullie het zo leuk hebben. Maar wandelen met beren in de buurt, dat vinden moeders niet leuk! Veel plezier vandaag, kijk uit naar jullie volgende bericht. Liefs.

Jordin 07-09-2018 12:03 {{button-55429}}

Supervet daarzo. Leuk hoor. Kan niet wachten tot we die beer op de foto zien. Enne, jullie waren geslaagd voor de "wattedoenbijwelkebeer cursus". Dus ik zeg kom maar op! Veel plezier nog. Grtz

Jan 09-09-2018 08:40 {{button-55451}}

Ziet er zeer mooi uit en nog veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan