Crater Lake & Painted Hills

Door Marloes Harmsen - 15-09-2018 06:52

Donderdag lieten we de kust (helaas) achter ons en reden we richting het zuiden, naar Crater Lake National Park. Dit super blauwe meer is het diepste meer van Amerika. 
Crater Lake ligt in de overblijfselen van Mount Mazama. Een vulkaan die nu in slaap is, maar duizenden jaren geleden ontplofte. Over de 53 km lange Rim Drive rijd je langs de krater met vele mooie uitzichtspunten, op bijvoorbeeld Wizard Island en Phantom Ship. 

Naast uitzichten op het meer, kom je ook uitzichten tegen op de rest van de omgeving. Dan realiseer je je pas hoe hoog je eigenlijk zit. Dat was ook wel te merken aan de koude wind. 

De volgende dag was weer een lange dag rijden, namelijk naar de Painted Hills. Onderweg maakten we nog een stop in Newberry National Volcanic Monument. Helaas hadden we niet genoeg tijd om het hele park te verkennen. Wij bezochten Lava Land!

Met een permit mochten we tussen een bepaald tijdstip de Lava Butte op. Deze vulkaan ontplofte in dezelfde tijd als Mt. Mazama. Vanaf de 500 ft. hoge top heb je mooie uitzichten op de omgeving en over de lava stromen. 
Beneden kon je een korte wandeling maken over een goed toegankelijk pad door de lava stromen, namelijk de 'Trail of the Molted Land'. Fun fact; in 1960 hebben NASA astronauten hier getraind om over de maan de lopen. Het was inderdaad even alsof je op een andere planeet was. 

Terug de weg op, op naar de Painted Hills. Prachtig, wat een kleuren. Geel, goud, oranje, zwart en rood. Ook hier leek het of we op een andere planeet geland waren. Het is niet gek dat de Painted Hills tot de 7 Wonders of Oregon behoren, wat een plaatje!

Na een deels onverharde weg kom je aan bij een kleine parkeerplaats. Vanaf hier kun je de (erg) korte trail naar de Painted Hills Overlook doen. Ook beginne hier 2 andere korte trails. 

Onderweg naar het plaatsje John Day rij je over de 'Journey Through Time Scenic Byway' een mooie route door kleine stadjes, zoals Dayville en langs vele ranches. Een mooie route, country muziek door de speakers, wat wil ik nog meer?

Reacties

Mirjam 17-09-2018 12:20 {{button-55652}}

Super zeg! Nu ik de presentatie Noordwest USA heb gedaan en jouw berichtjes lees, vallen er heel wat puzzelstukjes op z'n plaats!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan