Maarten

Door Jack Bouw - 23-06-2019 05:32

In onze studio zit een keuken, dus vandaag maken we zelf ontbijt, Jack bakt een ei en Griet kookt een ei, er is vers fruit, yoghurt en een bakje koffie. Dit keer ook goede wifi, dus we versturen een paar berichten naar het thuisfront en lezen de nieuwsfeiten. MAARTEN, is voor de 2e keer aan zijn monsterzwemtocht langs de Friese 11-steden begonnen, vorige jaar hebben we hem nog een paar keer aangemoedigd tussen Bolsward en Harlingen, hij heeft al meer dan 100km gezwommen. Wat een kanjer. 

Wij rijden naar de berggondel om de Sulphur Mountain op te gaan. We merken dat we nu in een druk toeristische plaats zijn aangekomen, er staan lange wachtrijen voor de ticketverkoop, het duurt een half uurtje, maar dan zitten we in de vierpersoonsgondel naar de top van de berg. We lopen de Banff Skywalk, een wandelroute van ruim 1 kilometer, en hebben uitzicht op zes verschillende bergketens. Het is druk op de Skywalk, we vinden een kleine doorgang en via een s,mal bergpad, wandelen we een stukje de berg af, genieten van de rust en het uitzicht. We dalen weer af met de gondel en rijden naar een paar andere bezienswaardigheden in en rond Banff. De Bow Falls, een kleine waterval in de plaatselijke rivier. Het Lake Minnewanka, het grootste meer in de Rockies, op een rustige plek aan de waterkant op de rotsen gaan we picknicken. Two Lake Jack, prachtig klein meer met een mooie naam😉. We brengen de VW terug naar het resort, nemen de bus naar het centrum, doen een drankje, shoppen, eten een hapje en keren terug naar onze studio.

Het is 22:30 uur tijd voor het dagverslag, ik kijk nog even op de site van de NOS. Het is 6:30 uur in Nederland MAARTEN heeft drie uur geslapen bij Schetens, vorig jaar zagen wij hem bij Schetens onder de brug door zwemmen, indrukwekkend. Hij zwemt nu richting Harlingen. Waarschijnlijk is het stampvol aan de kades in Harlingen en is heel Nederland weer in de ban van Maarten, na Harlingen nog twee steden te gaan, of hij het nu wel of niet haalt, wat een geweldenaar. Hopelijk doneert heel Nederland, wij doneren zeker. Jij toch ook.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan