Majestueus

Door Heidi - 03-08-2019 09:54

‘Majestueus’

Zo noemde HJ de Grand Canyon. En dat is dit wereldwonder ook; overweldigend, krachtig, miljoenen jaren zichtbaar door de lagen ingesleten door de Colorado River. We hebben er twee dagen doorgebracht. We zijn onverwachts een beetje geholpen door de natuur want wat we niet verwacht hadden, regende het de ochtend van de eerste dag dat we er waren. Uitslapen dus en in de middag door toch in de auto; halfuurtje naar het Grand Canyon Park. We kunnen wel een hikeje doen dachten we. Dat ‘hikeje’ werd een tocht van heen en weer 10 km de Canyon in, naar het three miles restpoint; geclassificeerd als ‘difficult’. Prachtige vergezichten, fysiek inderdaad een behoorlijke uitdaging maar mede door onze goede conditie en ietwat bewolkt weer goed te doen; bijna vier uur over gedaan.  ‘s  Avonds mac&cheese gegeten in onze RV. Hoe blij waren we trouwens met onze RV; aanvankelijk hadden we een tent op het oog, ergens in de bushbush. We zagen ons al liggen zij- aan-zij naast elkaar onder een lekkend tentdoek, zonder wifi. Dat laatste is trouwens sowieso een no- go; zodra we ergens komen duiken de jongens af op de code van de Wifi, nog voordat ze een tas naar binnen hebben gedragen. Wifi; na water de eerste levensbehoefte.

Die avond voor pampus het bed in en dat geldt ook voor de avond erna, want ‘s ochtends om vier opgestaan om de mooiste zonsopgang ooit te zien. Met toepasselijke muziek, uitgekozen door Julian; een ervaring om nooit te vergeten. Tip: neem een Beetspill of ander speakertje mee  op je tochten; je maakt er gegarandeerd de blits mee in die kloof :-) .Op tijd uit ook, als je aanvoelt dat mensen juist willen genieten van de stilte.  

image1.png

HJ en vergelijken de Grand Canyon met hoe we hem ons herinneren maar nu hebben we er veel meer van gezien. Komt ook door de jongens; met z’n vieren heb je toch allemaal andere wensen en ideeën. Het is sowieso een genot om zo’n reis als deze met (jong)volwassenen te doen. Hoe gezellig is het niet als we allemaal een koffie nemen, Daniel meekijkt naar de route op een kaart waar de auto nou ook weer staat en Julian een aantal highlights van de dag uitstippelt. Eigenlijk hoeft HJ alleen te chauffeuren en hoef ik alleen maar de koelbox in en uit te laden; inladen vooral, haha.

Kijken wat Los Angeles ons gaat brengen de komende dagen. Na filmstad San Francisco, de gekte van Las Vegas en de beauty van de nauurparken Yosemite, Death Valley en Grand Canyon gaan we nu naar het kustgedeelte; Henk Jan’s favorite. We rijden ernaartoe via Route 66, slapen in een DaysInn in Needles en shoppen onderweg in ‘America’s most famous’ outlet in Barstow.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan