Yellowstone

Door Y. Legerstee - 13-09-2019 18:02

Vanuit Cody vertrokken over highway west 14/16/20. De Old West town bezocht, authentieke huizen met intrieur. Leuk om beeld te krijgen van de wild west periode. Komen langs een kleine variant van de hooverdam. De weg naar Yellowstone is prachtig. Alleen veel regen, maar de laag hangende wolken maken prachtige plaatjes. Komen de eerste bizon en een enorm mannetjes elk met 2 kleintjes tegen.

Op zoek naar een camper plek, dit is de avond welke we niet hadden gereserveerd. We zijn rond 14.30 bij Bridge Bay Campground, en er was nog plek voor ons. Continu regen en het koelt hard af, moeite om een beetje warm te blijven.

Lekker soepje warme en dik in de kleren met een boek! 

De volgende dag vroeg op om naar Old Faithful te gaan. De weg er naar toe weer een groep elks gespot. Yellowstone is echt prachtig. Regelmatig even stop voor de foto’s. Rond 8.30 bij Old Faithful. De geiser spuwt met een voorspelbare tijd indicatie. Verwachting 9.53. Geen straf om te wachten. Een ranger geeft op ontspannen wijze veel uitleg op verschillende plekken rond de geiser. Je kan er de klok op gelijk zetten, 9.53 begint de uitbarsting. In de omgeving eigenlijk continu uitbarstingen bij kleinere geisers. We maken een wandeling rond de geisers van zeker 10 km. Prachtig! Komen hier en daar nog wat bizons tegen, toch best spannend. Zijn rond 13.30 weer bij beginpunt. Wat zijn we blij dat we er vroeg waren, wat is het er nu druk. Het terug vinden van de camper is nog even een uitdaging. 

De volgende Campground Madisons was al in juni gereserveerd, maar goed ook want hij was vol. Ligt mooier in de bossen en minder groot dan de 1e. Vandaag trouwens weer lekker weer gehad, met geregeld zon. Die heb je ook echt nodig om de temperatuur comfortabel te houden. Ziet veel mensen met handschoenen in de ochtend, zou ze de volgende keer wel meenemen.

 

Lopen nog even naar de rivier bij de Campground. Wat blijkt dat op nog geen 100mtr 2 mooie grote bizons langs de campers lopen😀

 

Reacties

Irma 13-09-2019 19:00 {{button-60297}}

Klinkt allemaal goed!

Jan 14-09-2019 07:30 {{button-60312}}

Klinkt inderdaad heel gaaf. Bizonder om mee te maken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan