Portland

Door Yvonne van Sluis - 21-09-2019 04:37

Mijn laatste verslag dateert van een paar dagen geleden, even een update want anders weet ik zelf niet maar wat we allemaal hebben meegemaakt.

Onze tweede dag in Seattle begon koud en nat! Voor deze tijd van het jaar schijnt dat heel ongebruikelijk te zijn. Vanaf het hotel zijn we naar Pike’s foodmarket gelopen. Er is zoveel moois te koop daar! Je kijkt je ogen uit. Jammer dat we in een hotel zitten, als ik de mogelijkheid had om te koken, zoveel om uit te proberen!  

Vervolgens hebben we een rit gemaakt met het reuzenrad, mooi uitzicht over de havens! Het bleef maar een beetje regenen, dus een museum is altijd een uitkomst als je in een stad bent. Het Art museum is op dinsdag gesloten dus zijn we naar MoPop (museum of popmusic) gegaan. Naast o.a. aandacht voor Pearl Jam, Nirvana, Prince en Jimi Hendrix waren er ook tentoonstellingen over filmgenres als fantasy, horror en SciFi. Erg leuk museum.

De volgende dag was een reisdag,, bestemming Kelso als uitvalsbasis voor Mnt St. Helens. Onderweg hebben we alvast het visitorscentrum bezocht. Leuke expositie en een zeer indrukwekkende film gezien over de uitbarsting van de vulkaan in 1980. De dag er na de vulkaan bezocht. Onderweg zijn verschillende uitzichtpunten over het gebied dat destijds volledig verwoest is. Onvoorstelbaar hoe de natuur in staat is zichzelf te herstellen. Helaas was de krater zelf niet goed te zien in verband met laaghangende bewolking, hetgeen ook wel iets dramatisch heeft.

Daarna op naar Portland. ‘s Middags langs de waterfront gewandeld en informatie gevraagd bij de plaatselijk toerist information. Vrijdagmorgen begon weer regenachtig. Kaartjes gekocht voor het hop on, hop off busje. Uitgestapt bij de Japanse tuinen. Prachtig! 

Onze volgende stop was 23rd street, het oude winkelcentrum met leuke boetiekjes en restaurantjes. Na koffie een rondje waterfront gedaan, een wandeling van ruim 2 mijl aan beide zijden van de rivier, door China town terug naar het centrum. Zo regenachtig als hij begon zo prachtig zonnig is de dag geëindigd! Morgen wordt het prachtig weer als we de river Gorge Columbia gaan rijden. We verheugen ons er op!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan